Une partie de plaisir (1975)

0

Claude Chabrol este unul din numele importante ale cinematografiei franceze. Ajuns la vârsta de 80 de ani, Chabrol are în palmares peste 70 de filme regizate, peste 50 de scenarii scrise şi aproape 20 de premii obţinute la diverse festivaluri internaţionale.  În ciuda venerabilei vârste, Claude Chabrol nu a renunţat la meseria care i-a adus atâtea satisfacţii, iar cea mai recentă producţie a sa datează din 2009-Bellamy-un film nu foarte reuşit, ce-i drept. În “Une partie de plaisir” ne propune o poveste de dragoste atipică, între doi oameni aparent diferiţi, pigmentată cu scene de nuditate, dar şi cu numeroase învăţături despre viaţă.

unepartie 1 300x249 Une partie de plaisir (1975)

Phillipe (Paul Gegauff) şi Esther (Daniele Gegauff) sunt un cuplu necăsătorit, dar au împreună o fetiţă şi duc o existenţă normală. El simte nevoia unei provocări şi îi propune lui Esther să aibă relaţii sexuale şi cu alţi bărbaţi, dar să-i povestească experienţele. La rândul său, şi el va avea relaţii cu alte femei şi îi va povesti lui Esther experienţele. Problemele apar după ce femeia îşi găseşte un bărbat, dar pare că se depărtează de Phillipe şi nu-i mai împărtăşeşte experienţele. Într-un acces de furie, bărbatul o va lovi pe Esther şi astfel o va îndepărta de el pentru totdeauna. Totuşi, simţind că nu va putea trăi fără ea, Phillipe va face toate eforturile pentru a o recuceri, dar în final lucrurile vor lua o întorsătură dramatică pentru toţi cei implicaţi.

unepartie 2 300x238 Une partie de plaisir (1975)

Foarte interesant a fost opţiunea regizorului pentru interpreţii celor două personaje principale. Astfel, Phillipe este interpretat de Paul Gegauff, unul dintre scenariştii cu care a lucrat Chabrol, dar care mai apăruse în alte patru producţii, nefiind aşadar un debutant. Daniele Gegauff, interpreta lui Esther, este prima soţie a lui Paul, cei doi fiind divorţaţi în momentul în care a fost realizată această producţie. Mai mult, fiica celor doi din film a fost jucată de fiica lor din viaţa reală. Probabil că Chabrol şi-a dorit ca astfel să existe cât mai multă autenticitate în confruntările dintre Phillipe şi Esther şi cred că a obţinut acest lucru. Fără a fi un film facil, “Une partie de plaisir” prezintă fără ocolişuri şi alte faţete ale iubirii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.