The Virgin Suicides (1999)

4

images3 The Virgin Suicides (1999) Actori: James Woods, Kathleen Turner, Kirsten Dunst, Josh Hartnett, Danny DeVito, A.J. Cook, Hanna Hall, Leslie Hayman, Chelse Swain

Mi-am mutat catrafusele in anii ’90. Azi s-a deschis cinematograful de langa buticul domnului Lascarici. Cred ca va avea niscavai pierdere mustaciosu’ nostru patron de acadele, caci, intre noi fie vorba, cota tuturor colegilor de cartier va fi administrata de acum in persoana ilustrei domnisoare Agama, cea care ne va vinde biletele de film. Ca premiera, ca pentru tot omu’, au ales sa bage “The virgin suicides”, iar noi, exaltati doar de primul cuvant partinitor, am decis c-a venit timpul sa devenim cinematografili. Suicidesul ala, nici nu mai conta, atat timp cat se anunta ceva de uhm, sa-i zicem, prostioare. L-am intrebat pe nea’ Nae de la 3, veteranu’ nostru, cel ce le stie pe toate, daca-i frumos asa, de vazut cu totii. Mi-a zis prostii de una Sofia Copolla, nume mai deochiate, multe n-am inteles, tare prost am facut c-am intrebat. Da’ tot ma duc!

Sper ca fila numaru’ 20 din caietul de curat n-o sa fie rusinat de povestea asta:images4 The Virgin Suicides (1999)
Se facea ca exista o familie numeroasa, la o adica parintii si 5 fete. Asa cum Panfilii o tin pe Ginuta mea inchisa intreaga ziulica, asa le tineau si pe frumoasele alea parintii inchise si cum era si firesc, sub o atenta supraveghere. Doar ca, a’ mica, Cecilia, fara prea multe explicatii, se arunca de la fereastra, dupa ce incercase sa-si taie ceva pe la maini. (sa ma iertati dom’ profesor de anatomie, da’ am uitat termenul) Asa. Sa va zic de toate acum: no, Cecilia oricum ii oale si ulcele, nu mai zic, Lux cea mai nabadaioasa, Bonnie cea cuminte, Mary sfioasa, iar Therese, a’ mai mare, o tara naiva. Si cum sa va mai zic eu: parintii cucuietelor decid ca un pic de distractie nu ar strica totusi, asa ca le dau voie sa mearga la un bairam cu niste baieti. Acolo lucrurile sfarsesc nu tocmai bine din cauza uneia dintre fete, asa ca exilul domnisoarelor isi va relua activitatea. Restul povestii din desfasurarea actiunii, o aflati in deznodamant.

Download subtitrare “The Virgin Suicides” in curand.

images5 The Virgin Suicides (1999) Am vrut sa va spun o poveste de film, din alti ochi. Mi-a iesit, nu mi-a iesit, imi asum orice umbra de risc. Revenind la Mihaela, ea va spune ca desi pelicula a fost incarcata cu diferite zorzoane metalifere ( a se citi premii) , nu considera de exceptie interpretarea. Sofia Copolla, isi aduce aportul ca scenarist si regizor aici, marcand astfel intr-o oarecare masura iesirea din ucenicia tatalui, mai-marele Francis Ford Copolla. Povestea este interesanta, socanta pentru vremea in care s-a nascut. Titlul sugereaza multe, de fapt, ar putea dezvalui intregul ramasag al istorisirii, dar in pofida aparentului defect, te face curios. Care-cum-cand? Ah! Sa nu uit: e placut s-o vedem pe Kirsten Dunst la inceputurile ei, iar pe Josh Harnett caschetat d.p.d.v. hair-stylistic.

Vizionati trailer:

4 COMENTARII

  1. Tin minte ca am vazut filmul ( a long time ago ) si ca mi s-a parut extrem de ciudat si nu am fost prea incantata de el. Poate daca o sa-l revad acum o sa am alta parere 🙂 .

  2. Am vazut filmul cu ceva ani in urma si mi-a placut chiar daca nu este cine stie ce capodopera . Poate ca tocmai de aceea l-am revazut aseara cu placere pe TV1000 . Si da, frumusica Kirsten Dunst de mica , intr-un rol care i se potriveste!

  3. […] Coppola este regizoarea căreia eu îi mulțumesc nespus pentru Lost in Translation și The Virgin Suicides. Emma Watson, actrița din Harry Potter este înzestrată cu un talent uluitor și se mandrește […]

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.