Snow Angels (2007)

5

Oamenii mari fac si zic multe prostii. Si cei dintre ai’ mici de cresc mari, de cele mai multe ori, repeta si chiar imita comportamentul celor dintai mari. Adevarul este ca se cere multa intelepciune pentru a invata din greselile altora, ori poate chiar din propriul trecut. “Snow Angels” nu-ti spune si nici nu ridica semne de exclamare de “TU sa nu faci asa!”, ci preia un caz, dintre miile de cazuri de acest gen, si-l taraste prin toate etapele posibile si imposibile. Sau doar prin mocirla in care inevitabil se intra. Si daca colegei mele Ankha i-a cazut cu tronc Kevin Spacey, eu va marturisesc ca Sam Rockwell are acelasi efect si asupra mintii mele. De neratat acest rol al lui, de apreciat totodata si prestatia partenerei sale de film, Kate Beckinsale. Dar sa nu le atribuim merite doar lor, caci David Gordon Green, regizorul cu interventii scenaristice de asemenea, preia povestea cartii lui Stewar O’Nan pentru a pune “Snow Angels” pe picioare.

Ce daca totul porneste intr-un zambet, un sarut furat si nopti lungi de dragoste? Atunci cand nimic nu mai merge, fie si intr-o casnicie care se presupunea a fi pentru intreaga viata, te desparti. Si mai ai si un copil la mijloc, prea mic a in discerne intre bine si rau. Vorbim despre Annie (Beckinsale) si Glenn (Rockwell), un cuplu ce decide sa-si vada fiecare de drumul lui, desi barbatul inca si-ar dori-o langa el.

alg snow angels Snow Angels (2007)

Dar in cazul lor, finalul a fost unul destructiv pentru psihicul lui Glenn: dependent de alcool, cu o tentativa de suicid, traieste inca in casa parintilor si incearca sa-si caute jobul ideal. Dar cei doi nu sunt singurele personaje in care actiunea se suceste, ci avem parte si de idila a doi adolescenti curiosi, Arthur si Lila, problemele parintilor lui Arthur si dezamagirea unei prietene de-a lui Annie, Barb.

article00 Snow Angels (2007)

Fiecare familie este unica. Si chiar daca uneori traim cu impresia ca problemele sunt aceleasi (bani, copii, sex), particularitatile nu pot fi sesizate decat de partile din interioriul acelui camin. Elementele surprinzatoare si cele mai putin optimiste le-am pastrat pentru voi, sa le descoperiti si simtiti pe propria piele, caci o drama ca “Snow Angels” poate ustura. Interventii placute si mai putin triste? Prestatia Oliviei Thirlby, pe care o cunoasteti ca si prietena haioasa din “Juno“, dar si cea a lui Michael Angarano (“Lords of Dogtown”). Filmul este numai bun pentru sezonul rece care si pe noi ne-a cucerit, si va atentionez, s-ar putea sa curga si ceva lacrimi…

Vizionati trailer:

5 COMENTARII

  1. Un film care mi-a placut si m-a impresionat enorm.Un film pe care nu il uiti asa usor, poate si pentru ca povestea e atat de rupta din realitate, dar si pentru ca este atat de bine transpusa de interpretatrea personajelor.Un film cu adevarat tare!

  2. […] filmul pe care vi-l prezint astazi, Your Highness. Regizorul David Gordon Green (All The Real Girls, Snow Angels, Pinapple Express) ii ofera lui James Franco numai roluri din astea ciudatele si funny. Aparent […]

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.