Saramon: Wendy şi Lucy (2008)

0

Probabil că o ştii pe Michelle Williams din Brokeback Mountain. Acea Michelle Williams nominalizată la Oscar în 2006. Acea Michelle Williams prezentă la gala premiilor Oscar cu o înfăţişare şi atitudine de veritabil star hollywoodian.

În Wendy şi Lucy însă nu vei vedea nimic din Michelle Williams, cu toate că apare în aproape fiecare secvenţă. Actriţa se pierde cu totul în personajul pe care-l interpretează, astfel încât, timp de 80 de minute, pe ecran nu va fi decât o singură persoană: Wendy.

„Dacă o persoană nu-şi permite să-i cumpere câinelui său hrană, atunci probabil nu ar trebui să i se dea voie să aibă un câine.” spune un angajat al unui supermarket, în timp ce o împiedică pe Wendy să părăsească magazinul cu un pachet de hrană pentru câini, pe care îl ascunsese în geantă.
După această scenă întreaga viaţă a eroinei principale, se pierde într-un şir complicat de evenimente.
Aceasta este luată de către un echipaj de poliţie, reţinută pentru câteva ore; timp în care este fotografiată, i se iau amprentele, dar lucrul care o afectează cel mai mult este pierderea lui Lucy.

Lucy este o corcitură dintre un câine de vânătoare şi un retriever (după cum ni-l descrie însăşi Wendy), un câine cu nişte urechi care coboară pe lângă cap, cu ochii ageri, având blana de culoare galben-maronie.
Aşa arată scurta descriere din anunţul pe care îl lipeşte prin aproape tot oraşul, în speranţa că cineva i-o va aduce înapoi.

WendyInWoods 300x160 Saramon: Wendy şi Lucy (2008)Conceput într-un stil profund minimalist, filmul nu se pierde în detalii, dialogurile sunt rare, iar acţiunea foarte simplă: Wendy pleacă spre Alaska pentru a-şi găsi un job. Ajunsă într-un mic orăşel din Oregon, observă că nu mai are ce să-i dea de mâncare lui Lucy şi încearcă să sustragă dintr-un magazin o pungă cu hrană. Numai că este prinsă. O pierde pe Lucy. I se strică maşina şi viaţa pare mult mai complicată decât se prezenta iniţial.

Fără să ni se spună direct foarte multe lucruri despre Wendy, ne putem da seama uşor că singura fiinţă care o iubeşte cu adevărat este Lucy. Iar în momentul în care îşi regăseşte câinele, decizia pe care o ia este una dificilă, corectă, sfâşietoare, singura pe care o putea lua prin prisma dragostei sale pentru Lucy.

Persoanele pe care Wendy le întâlneşte în cele aproape 80 de minute sunt oameni la care viaţa a renunţat complet, oameni fără idealuri, oameni pierduţi în rutina cotidiană. Iar sentimentele pe care Wendy le nutreşte pentru singura fiinţă din lume căreia pare să-i pese de ea (adică Lucy) şi eforturile ei de a o regăsi reprezintă ceva nou şi provocator pentru această lume „palidă”.

Vizionati trailer:

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.