Rabbit Hole (2010)

5

Buze umflate. Cam asta ar fi laitmotivul lui “Rabbit Hole”. Sau eu şi Nicole Kidman. Bineînţeles, dar totuşi, ce aş putea avea eu în comun cu distinsa doamnă? Revin la idee: buzele umflate. Cum aşa? Să vă explic: în ceea ce mă priveşte pe mine, dezamăgirea vizionării filmului cu pricina a fost aproape o reuşită, generând efectul (la figurat, ştiţi şi voi) de care vă povesteam. Acum, în ceea ce-o priveşte pe Ms. Kidman, nu ştiu cum să vă spun, dar pe parcus ce treburile deveneau tot mai delicate (în scenariu, bineînţeles) nu-mi puteam lua ochii de la buzele dânsei (la propriu aici), suferinde parcă de-un colagen neprietenos. O să spuneţi că sunt superficială poate, dar ce rămâne cu matriţa de film, respectiv partea în care avem parte de o intrigă sau totuşi, ceva de rumegat? “Rabbit Hole” n-are aşa ceva, are un cuplu cunoscut totuşi, pe Kidman şi Aaron Eckhart şi multe promisiuni pentru Oscar, auzite într-un ultim ceas. Din punctul meu de vedere, supraestimate şi evaluările incredibil de pozitive şi filmul în sine. Să fie doar vina mea în ceea ce priveşte empatia sau sunt singura care a rămas surdă la durerea (imaginară totuşi, să nu uităm!) a divei roşcovane? Mă mai gândesc, poate îmi spuneţi şi voi.

2010 rabbit hole 003 459x328 Rabbit Hole (2010)

Becca (Nicole Kidman) şi Howie (Aaron Eckhart) nu par a fi cel mai fericit cuplu, dacă contăm pe aparenţele pe care le primim din primele minute ale filmului. Ea, gânditoare şi tristă- plantând nişte flori în grădină, el- ocupat cu serviciul şi activităţile sociale oricum înjumătăţite. Înjumătăţite de la momentul în care familia lor s-a strecurat nenorocirea: fiul lor, David, a decedat într-un accident de maşină. Impactul avut asupra celor doi părinţi? Pe Howie pare să-l consoleze amintirile şi lucrurile care îl legau de băieţel, însă Becca are felul ei de a se distanţa de întâmplare, sau din contră, de a se apropia. Una dintre metode este de a ţine legătura cu un adolescent, Jason pe numele lui, persoană ce se dovedeşte a fi chiar cea care i-a luat viaţa micuţului David. Ciudat este că Becca nu face acest lucru din răzbunare, aşa cum s-ar putea interpreta. De ce o face totuşi? Să întrebăm durerea, poate?

rabbit hole still 535x356 460x306 Rabbit Hole (2010)

Chiar aşa, cum te poţi detaşa de trecut şi durerea pierderii cuiva drag ataşându-te tocmai de persoana care, chiar dacă din greşeală, a reuşit să ţi-l răpească? E chiar enervantă atitudinea celor doi, căci până şi el, soţul Howie, subliniază că nu doreşte ca adolescentul cu pricina să se simtă vinovat. Mai rămâne conexiunea cu divinitatea, legătură pe care cei doi încearcă s-o stabilească în cadrul unor terapii de grup, regăsind totuşi aici un ţap ispăşitor, cel puţin pentru Becca. Şi, bineînţeles, în spatele faptelor de o asemenea amploare, are loc şi o temporară dezbinare a cuplului, problemă ce rămâne de rezolvat între cei doi până la urmă. Ca sursă de inspiraţie a servit piesa lui David Lindsay-Abaire şi o repet şi acum, din păcate, pentru mine filmul a fost o dezamăgire, asta în condiţiile în care aveam aşteptări incredibil de mari de la acest film. Ceea ce nu mai contează acum, bineînţeles.

Vizionaţi trailer:

5 COMENTARII

  1. […] Bening, ‘The Kids Are All Right’ Nicole Kidman, ‘Rabbit Hole’ Jennifer Lawrence, ‘Winter’s Bone’ Natalie Portman, ‘Black Swan’ […]

  2. Filmul este unul pur psihologic. Nici nu vrea sa fie vre-o actiune. Este despre o multime de oamnei interconectati care fac fata pierderii unei persoane dragi in feluri total diferite. Mi-a palcut foarte mult ca personajele sunt scoase din cliseu. Adica femeia este eca mai realista, care incearca sa mearga mai departe mai hoatarat decat barbatul, acre e mai muieros cum se spune. Mama e mai mult decat pare, sora la fel. Este un film interesant cel putin pentur cei ce ai chef sa vada o drama pur psihologica, despre sentimente si alegeri, despre cum facem fata durerii. Iar buzele doamnei Kidman au fost asa de cand o stiu eu pe micul ecran.

  3. […] care iubesc sa verse lacrimi fierbinti si sa contempleze la nemurirea sufletului. Mihaela – FilmeTari Din păcate, pentru mine filmul a fost o dezamăgire, asta în condiţiile în care aveam […]

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.