Perfume: The Story Of a Murderer (2006)

6

Prima impresie pe care mi-a lăsat-o acest film a fost ceva de genul: wow, nu am mai văzut aşa ceva niciodată! Este unul din cele mai bune filme vizionate şi credeţi-mă că am văzut destule. Ca o sugestie, citiţi şi cartea după ce vă uitaţi la film sau chiar înainte. Cel puţin aşa am făcut eu si poate acesta este si motivul principal pentru care mi-a plăcut aşa de mult. Au fost însă două scene care m-au lăsat fără grai: când omoară prima fată (precizez că nu modul în care o face este important, ci pentru ce o face) şi ceea ce face eroul filmului să se întâmple în ziua când trebuia să fie executat. Probabil că v-am băgat prea mult în ceaţă, aşa că o să o luăm altfel, ca să puteţi înţelege, măcar puţin, despre ce este vorba în film.

Parfumul” este de fapt, adaptarea best-seller-ului omonim al scriitorului perfume2 300x210 Perfume: The Story Of a Murderer (2006) german Patrick Suskind şi îl are ca personaj principal pe Jean Baptiste Grenouille (Ben Whishaw). Acesta rămâne orfan încă de la naştere, pentru că era un copil făcut din flori iar maică-sa este arestată, fiindcă încercase să îl omoare. Astfel, este trimis la un orfelinat unde celorlalţi copii le era frică de el. Însă, cel mai important lucru este acela că Grenouille avea un simţ al mirosului foarte, foarte dezvoltat. De aici şi pasiunea sa pentru orice tip de miros. În cele din urmă, tânărul reuşeşte să se angajeze ca ucenic la un mare meşter de parfumuri din Paris, perfume3 300x199 Perfume: The Story Of a Murderer (2006) Giuseppe Baldini (Dustin Hoffman), unde descoperă tehnicile şi secretele de fabricare a parfumurilor. Dezvoltându-şi astfel darul pe care îl avea, Grenouille devine tot mai obsedat de parfumul perfect. În această căutare, el este atras de parfumul natural al unor tinere fete pe care le va ucide pentru a le putea fura mireasma.

Donwload subtitrare “Perfume: The Story of a Murderer” click aici.

În afară de final, care este surprinzător şi original, filmul are o mulţime de secvenţe captivante. De exemplu, modul în care le „fură” tinerelor parfumul. Aş putea adăuga că povestea e bună, actorii joacă la fel de bine (chiar dacă a fost prima oară când i-am văzut pe mulţi dintre ei) şi e genul de film la care nu ai cum să te plictiseşti vreo secundă. Deoarece nu pot „explica” acest film în câteva rânduri, vă invit să vă convingeţi singuri, vizionându-l. E imposibil să nu vă lase o impresie bună.

Vizionati trailer:

6 COMENTARII

  1. Cine iti citeste “articolul” legat de acest film .. tinde sa creada ca ar face o alegere extraordinara, pt o seara cu prietenii de exemplu.. Ei bine, eu zic ca ar trebui sa inveti sa-ti moderezi “emotiile” referitor la anumite preferinte, in materie de filme evident ..Daca tot iti revine onoarea de a scrie despre filme pe acest site..cel putin invata sa fii echidistanta , pt. ca in mod cert..ceea ce iti place tie..bineinteles..nu inseamna ca le place si altora.Din punctul meu de vedere, filmul respectiv nu a fost decat “bunicel” ..mai realistic ar fi un SF in anumite cazuri.. Dar, daca tu cunosti istoria intr-atat de bine..si ai auzit de vreo intamplare nu asemanatoare..macar cat de cat asemanatoare.. inseamna ca stii tu ce stii..de ti-a placut asa de mult acest film 🙂 Eu l-am vazut impreuna cu sotia, ambii suntem “devoratori” de filme, nu exista film..cel putin cele de calibru..care sa-mi fi scapat..si pot fi destul de rational atunci cand imi dau cu parerea referitor la un film anume. Pe viitor te-as sfatui sa incerci sa fii mai cerebrala atunci cand scrii un articol , altfel ma tem ca vei strange foarte multe comentarii negative la adresa ta :)Mentionez ca eu am ales sa vizionez acest film numai dupa ce am citit articolul, nu m-am uitat la vreun trailer in prealabil …Ma gandeam ca “am dat lovitura” , tinand cont ca aproximativ toate articolele si recomandarile pe care le-am citit pe acest site..au fost de bun augur .Dar..nu cele scrise de tine. Floryan cred ca se numeste tipul care le-a scris pe cele mai bune. Ma rog, sper sa extragi mesajul pozitiv din comentariul meu..si de asemenea, sper sa nu te fi deranjat din nici un punct de vedere..pt ca nu acesta a fost scopul meu. Cu stima .. Robert.

  2. ‘Ce este FILMETARI?
    FILMETARI.COM este un blog ce contine recenzii SUBIECTIVE de filme realizate de oameni fara studii in domeniul cinematografiei. Articolele sunt realizate intr-un limbaj popular si personal, prin acest blog noi incercand sa aducem o varianta alternativa la site-urile de filme ce ofera doar story-line-ul obiectiv realizat de casa de productie.’

    Asta uita multi, defapt, din ce in ce mai multi. Asta pentru c-am citit si alta parere sincera de-a unui vizitator vis-a-vis de ‘Casino-ul’ lui saramon. Mie, articolul Ankhai chiar mi se pare unul in regula, ea fiind ‘incepatoare’ aici. Inseamna ca inca n-ai ‘mirosit’ articolele mele, sa vezi acolo subiectivism.
    😆 Si nu, nu inteleg cu ce-a gresit fata cand si-a exprimat parerea dupa bunul plac in articolul cu pricina. Daca ei i se pare cel mai cel film vizionat vreodata, este doar parerea ei, nu? Subiectiva, apropo. 🙂

  3. Chiar daca nu sunt de acord cu nota de la acest moment (9,4/10 voturi) , totusi filmul este bun (cam de 8,5 dupa parerea mea subiectiva , desigur!). Filmulcu atmosfera de epoca este captivant prin faptul ca are ceva actiune , ceva mister, subiect destul de ciudat iar personajul principal in cautarea perfectiunii devine un psihopat.

    P.S.
    In general imi place sa citesc o parere despre un film inainte de a-l viziona…chiar si de pe acest site . Pana acum comentariile au fost destul de OK , desi poate nu intotdeauna parerile coincid 100%. Si chiar daca nu ar coincide cred ca am dreptul sa-mi exprim parerea atat timp cat o fac in mod civilizat (si daca se poate vin si cu argumente), fara a incerca sa mi-o impun.

  4. este bun filmul.
    pentru Robert: si mie imi plac filmele care au legatura cu realitatea, dar asta nu inseamna ca filmul asta nu e bun pentru ca nu e posibil ce a facut ala in film.
    nimic nu se compara cu o femeie care miroase frumos, esti de acord cu mine ?

  5. subscriu la ceea ce a spus robert, filmul este doar ….bunicel….si mi se pare putin deplasat ce spune mihaela…si anume ca si-a exprimat parerea dupa bunul plac , pai sa scrie in jurnalul personal , nu pe un site pe care se “recomanda filme” . Cred ca ar trebui selectati un pic cei care scriu pe acest site , pana la urma pt ce se intampla aici, se recomanda filme sau se da asa…cu parerea…si induci cititorii in eroare…

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.