Men of Honor (2000)

3

Consider ca filmele ca “Men of Honor“, filme inspirate dintr-o poveste adevarata, sunt cele carora trebuie sa le acordam o anumita atentie, mai mare decat media. Sunt povesti scrise si transpuse in imagini, imagini ce vor ramane in arhiva cinematografica, in istorie. “Men of Honor” este regizat de acelasi om al lui “Notorious” si spun asta pentru ca eu am vazut mai intai filmul din 2009, filmul din 2000 vizionandu-l abia anul acesta. Daca va spun ca Robert de Niro, Cuba Gooding Jr. si Charlize Theron joaca intr-un film inspirat din realitate va voi atrage atentia, asa-i? Ei bine, mie mi-au atras-o. Si probabil l-as fi considerat un film excelent daca n-as fi vazut “The Guardian” cu 2 ani inainte.

Povestea se in varte in jurul a doi oameni de onoare, lovindu-se de interactiunea lor, de ambitie si orgolii.

cubadeniro Men of Honor (2000)

Ambitiosul nostru se numeste Carl Brashear, un om care vrea neaparat sa ajunga primul inotator de culoare din Marina americana. Nascut in 1931, Brashear este un excelent inotator insa administratia americana incearca sa-l opreasca din incercarea nebuneasca de a deveni primul negru care depaseste functia de “bucatar” in Marina. Sunday (numele personajului lui DeNiro) ajunge sa-i fie instructorul care va incerca sa-l opreasca pe Brashear in a-si urmari visul, iar de aici va las pe voi…

robert de niro cuba gooding jr men of honor 002 Men of Honor (2000)

Daca v-a placut “The Guardian” foarte mult atunci si acest film vi se va parea o realizare buna. Ce mi-a atras atentia este faptul ca in 2002 a fost nominalizat la Grammy datorita coloanei sonore. Personal am o simpatie pentru filmele legate de cazuri in care cineva din armata reuseste prin ambitie si curaj sa reuseasca ceva, asa ca filmul asta a fost numai bun.

3 COMENTARII

  1. Nu am vazut filmul. Trebuie sa recunosc ca nici macar nu am auzit de el pana acum. Presupun ca am sa ma uit la el, desi nu pare genul meu. De ce? Pentru doua motive: Robert de Niro si povestea inspirata din realitate.

  2. Recunosc ca acest comentariu nu este la obiect dar:
    -urasc noul formatt al site-ului
    -nu poti gasii nici-o-data ceea ce cauti

  3. Intr-adevar comentariul nu e la obiect….Am vazut filmul acum vreo 6 ani si de atunci mi-a ramas intiparit….de atunci l-am retzinut pe Cuba Gooding Jr., jucand foarte bine rolul sau…nu merita comparat cu The Guardian sau alt film :)….crek il voi vedea inca o data….merita!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.