Killshot (2008)

0

Când m-am hotărât să văd acest film, ştiam că nu este o capodoperă sau măcar pe aproape, dar am decis să-l vizionez aşteptând un film de acţiune decent, fiind atras şi de numele importante din distribuţie. Am avut parte de o dezamăgire cruntă. Filmul este printre cele mai slabe vizionate în ultimul an, iar probabil principală problemă o reprezintă scenariul. Unul care începe destul de interesant, dar care se pierde pe parcurs în tot felul de fracturi logice. Practic, de la un anumit punct, aproape că nu există scenă cu câte o gafă mai mică sau mai mare, iar unele sunt atât de evidente încât insultă inteligenţa spectatorilor. Evident, nu voi da aici nici un exemplu ca să stric plăcerea vizionării pentru cei care se vor încumenta să vadă acest film.

killshot 1 300x199 Killshot (2008)

Carmen (Diane Lane) şi Wayne Colson (Thomas Jane) formează un cuplu aflat în prag de divorţ, cu o existenţă mai degrabă banală: ea secretară la o agenţie imobiliară, el un siderurgist care vrea să-şi schimbe profesia. Toată viaţa lor liniştită de până atunci este spulberată după ce sunt căutaţi de doi asasini să fie ucişi. Cei doi îi văzuseră pe aceştia atunci când încercaseră să jefuiască agenţia unde lucra Carmen. Pentru că unul dintre cei doi, Armand Degas (Mickey Rourke), fusese ucigaşul preferat al mafiei din Toronto şi anchetatorii ar fi putut face legături între el şi alte crime recente, el decide să-i lichideze pe cei doi soţi. Nu singur, bineînţeles, ci ajutat de un găinar violent, cu pretenţii de mare gangster – Richard Nix (Joseph Gordon-Levitt). Ca să scape cu viaţă, soţii Colson intră într-un program de protecţie a martorilor. Însă, nici aşa nu sunt siguri că vor fi în siguranţă.

killshot 2 300x199 Killshot (2008)

Filmul s-a născut greu şi văzând produsul final pot spune că mai bine nu s-ar fi născut. Acum vreo opt ani se discuta de o triplă interesantă pentru realizarea sa: Ridley Scott – regizor, Robert De Niro şi Quentin Tarantino în rolurile celor doi asasini. De altfel, pentru aceste roluri au mai fost ofertaţi Viggo Mortensen şi Justin Timberlake. Nu pot spune că actuala distribuţie este una slabă, dar nici Mickey Rourke, nici Diane Lane, nici Joseph Gordon-Levitt (excelent în rolul criminalului dement) nu salvează acest film. Şi nu cred că l-ar mai salvat cineva, în afara unui scenarist un pic mai inspirat, care să nu se lase aşa de uşor luat de val.

Vizionaţi trailer: