Jovi: “Malena” (2000)

5

363074l 580x400 n fc877cb0 200x300 Jovi: Malena (2000)Actori: Monica Bellucci, Giuseppe Sulfaro, Luciano Federico

Monica Bellucci. Spui numele asta si inflacarezi imaginatia aproape oricarui barbat. Si intrucat acest film se centreaza pe personajul interpretat de ea, un personaj deosebit de sexy si atragator, atunci nu este nevoie de nimic mai mult. Si nu vorbim doar de barbati adulti, ci cheia filmului este adoratia unui adolescent pentru o femeie din orasul in care traieste, femeie care este privita cu admiratie de toti barbatii si cu ura nedisimulata de catre toate femeile.

Actiunea se petrece intr-un orasel din Sicilia, in timpul celui de-al doilea razboi mondial, cand toti barbatii in forta erau plecati pe front, iar in localitatile italiene ramaneau doar femeii, copiii si barbatii in varsta. Malena este in aceeasi situatie: sotul este plecat la razboi, apoi vine vestea ca a murit si ea este o vaduva tanara. In lipsa barbatilor tineri, cei ramasi, dar si adolescentii, nu au altceva de facut decat sa isi clateasca ochii cu frumusetile locale si sa incerce sa le seduca. Malena este tinta principala, fiind cea mamonica bellucci malena 300x199 Jovi: Malena (2000)i sexy femeie din oras, dar si pentru aparenta sa infumurare si senzatie de singuratate fata de cei din jur. Cel mai mult insa ii starneste imaginatia lui Renato Amoroso, un baiat de numai 13 ani, care capata o obsesie pentru ea, imediat cum o zareste impreuna cu prietenii de joaca, prima oara. Din acel moment, orice scena pe care el o traieste este populata de imaginea ei, mai cu seama in ipostaze deosebit de sexy. Malena, devenita vaduva, isi propune sa supravietuiasca razboului prin orice mijloace, devenind amanta oficiala a mai multor oameni importanti din oras si ulterior a ofiterilor germani incartiruiti in localitate. Numai ca viata se poate razbuna, oamenii cu atat mai mult.

malena 300x202 Jovi: Malena (2000)Interesant este ca ei nu comunica deloc in film. El adopta o pozitie voyeuristica, urmarind-o pe ea din cele mai ascunse locuri, in aproape fiecare moment al zilei. Ea nu il baga in seama, considerandu-l doar un pusti care o admira de la distanta. Numai in final, cand ea are probleme, ajutorul sau este nesperat si determina ca viata ei molcoma sa isi reia cursul normal. El nu va uita niciodata dragostea pe care i-a purtat-o, fiind prezenta feminina primordiala in viata fiecarui adolescent. Un film care ne poarta intr-o maniera sexy si senzuala prin toata adolescenta noastra.

Trailer:

5 COMENTARII

  1. am văzut jumătate din filmul ăsta într-o noapte târzie de august pe HBO şi de-atunci n-am avut linişte până nu l-am făcut rost. doi ani mai târziu l-am văzut complet şi de-atunci rămâne pentru mine “filmul preferat”. mi se pare genial, de la poveste, până la realizare.

  2. Intratdevar un film foarte bine realizat in care se contopesc elementele de comedie cu cele dramatice. Ramane unul din filmele mele preferate.

  3. Absolut uimitoooooooooor. O femeie incredibil de frumoasa, o poveste cat se poate de originala, un vis de film…..

  4. Mi-a placut filmul. Tot timpul ai in cap gandul “ce-o sa se mai intample?”

    Vrei ca eroul sa reuseasca, povestea sa se termine bine. Oamenii sa se iubeasca.

    Si regizorul se joaca cu tine si te necajeste. 🙂

    Foarte tare asta.

  5. […] de Giuseppe Tornatore, responsabil de altă creaţie cinematografică valoroasă, respectiv „Malena”. Actriţa de origine rusă, Kseniya Rappoport, protagonista (sau antagonista, depinde cum vă […]

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.