Edward Scissorhands (1990)

9

Sunt oarecum surprinsa ca nu exista un review despre Edward Scissorhands care, dupa mine, este the best of the best si care nu ar trebui sa lipseasca de pe niciun site dedicate filmelor. Nu am putut sa las FILMETARI.com sa treaca cu vederea aceasta capodopera si de aceea ii voi dedica eu articolul pe care il merita. Edward Scissorhands este un film care a facut istorie, care l-a transformat pe Johhny Depp in marele actor care este astazi. Este indubitabil cea mai buna productie a lui Tim Burton. Imi amintesc cand am vazut filmul la televizor si nu voi uita niciodata impactul pe care l-a avut asupra mea. Eram mica si era normal sa ma impresioneze, dar am ramas la fel de marcata chiar si acum dupa atatia ani si dupa ce am revazut filmul de cel putin 20 de ori. Ok, deja par fanatica acum dar sincer am toate motivele sa fiu. edward scissorhands12 Edward Scissorhands (1990)

Edward (Johnny Depp) este un om artificial creat de un inventator (Vincent Price) prea batran care, din pacate, moare fara sa-si duca creatia pana la capat. Astfel Edward, care avea tot ce ii trebuia, ramane singur in castelul batranului, cu perechi de foarfece in loc de maini. Intr-o buna zi, Peg, o vanzatoare de cosmetice mult prea curioasa, se decide sa faca o vizita infricosatorului castel. Il gaseste pe aparent fiorosul Edward, care in realitate era mult mai speriat decat ea, si il ia acasa. Nu dupa mult timp, tanarul si mainile sale neobisnuite devin senzatia oraselului si este in atentia tuturor, inclusiv a fiicei lui Peg, Kim (Winona Ryder). Intre cei doi se infiripa o poveste de dragoste shakespeariana caruia multi se opun.

edward scissorhands15 Edward Scissorhands (1990)

Povestea este un adevarat basm cu elementele magice aferente si bineinteles cu un soundtrack pe masura alcatuit de Danny Elfman. Personajul lui Edward a fost inspirat din propria adolescenta a lui Burton. Acesta a recunoscut ca se simtea singur adesea cand era tanar, fapt care l-a determinat sa reflecte asupra propriilor sentimente si sa scoata ceva benefic din ele. Rezultatul a fost pe masura. Interesant este lista destul de impresionanta de actori din care Burton a avut de ales. Tom Cruise, Tom Hanks, William Hurt si chiar Michael Jackson se aflau pe aceasta lista. Depp a fost insa alesul. De atunci, acesta a lucrat cu regizorul la numeroase alte productii pline de succes. Edward Scissorhands a fost de asemenea ultimul film in care a jucat Vincent Price, faimos pentru rolurile sale horror din anii 70. edward scissorhands l Edward Scissorhands (1990)

E greu sa zic ce m-a atras cel mai mult. Sa fi fost aerul gotic al lui Edward si al castelului sau, povestea naiva de dragoste sau orasenii aproape caricaturali? Cert este ca Edward Scissorhands este un film extrem de bine realizat, capabil sa emotioneze pana la lacrimi si probabil singurul caruia o sa ii acord vreodata nota 10.

9 COMENTARII

  1. Un film cu adevarat deosebit, care poate sa te impresioneze pana la lacrimi….Johnny face un rol de exceptie (ca de obicei) insa rolul acesta i s-a portivit de minune pentru ca are talentul innascut de a transmite un “val” de emotii doar prin mimica si gesturi (putini actori avand abilitatea asta).Scenariul este bine scris asadar Tim Burton prin imaginatia sa bogata realizeaza un film ce trebuie neaparat vizionat

  2. Eh, ma apuca nostalgia cand imi amintesc de filmul asta. Nici nu mai stiu cati ani aveam cand l-am vazut prima data. Mai tarziu am realizat ca asa l-am descoperit pe unul dintre actorii care, pt mine, este genial.Da, pelicula primeste 10 si din partea mea. Nu ma pot abtine sa nu fac o corelatie cu numele personajului: Edward Maini-de-foarfece. Interesant.

  3. filmul e o adevarata piesa de rezistenta pentru anii 90 si e adevarat ca e debutul spre popularitate pt johnny depp. nu esti fanatica, si eu l-am vazut de 20 de ori.

  4. chiar aseara am revazut filmul si am fost la fel de placut impresionata ca prima data,mi-a ramas intiparit in minte de mica si mi-am dorit foarte mult sa-l revad,este minunat,sunt minunate emotiile pe care le transmite si nici nu mi-am imaginat ca sunt atat de multi oameni care-l plac,dupa parerea mea trebuie sa fii deosebit sa poti realiza ca acest film e deosebit…

  5. […] 7. Edward Scissorhands (1990) [nominalizat la Oscar] […]

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.