Ankha: “21 Grams (2003)”

5

Ce rău îmi pare că nu am văzut acest film când l-am luat. L-am amânat timp de luni întregi şi nici măcar nu îmi dau seama de ce. Înainte de a mai spune orice altceva, vreau să vă zic că „21 Grams“ este o dramă şi încă una foarte bună şi merită fiecare minuţel. De ce? Pentru că actorii joacă foarte bine, mai ales Sean Penn şi Benicio Del Toro, pentru că modul de relatare al evenimentelor, al poveştii nu este unul obişnuit şi pentru că e un film care te determină să îţi pui întrebări. Dacă aţi putea, să nu citiţi această recenzie până la capăt. Mi-ar plăcea să vedeţi, simţiti, trăiţi filmul fără idei preconcepute.

rr4hap 150x150 Ankha: 21 Grams (2003)Ce este viaţa? Ce faci atunci când mai ai doar o lună de trăit? Dar dacă ţi se dă o a doua şansă? Oare viaţa mai poate merge înainte după ce ţi-ai pierdut persoanele pe care le iubeşti? Există Dumnezeu? Ce se pierde în viaţă şi ce se câştigă? Toate aceste întrebări mi-au bântuit sufletul după ce am văzut filmul. „21 Grams” nu este un film comun, nici interactiv şi poate destui de puţini vor reuşi să-i înţeleagă profunzimea. Începe oarecum ciudat. Scenele nu au o traiectorie logică. Adică evenimentele nu sunt prezentate în ordine cronologică ci aleator. Însă, cu adevărat valoros e faptul că sunt prezentate într-un mod ingenios. Nu te bagă în ceaţă, nu te zăpăcesc, ci te fac să îţi doreşti să şti mai mult, şi mai mult şi încerci să ghiceşti de ce personajul respectiv a făcut asta, de ce s-a întâmplat aşa, şi când crezi că şti tot, altceva nou apare. Filmul prezintă poveştile a trei oameni: Paul, un matematician care se afla pe moarte şi avea nevoie de o inimă nouă, Cristina, o fostă dependentă de droguri, căsătorită şi cu doi copii, şi Jack, un fost puşcăriaş care îşi schimbase viaţa şi devenise un om foarte credincios.

21 150x150 Ankha: 21 Grams (2003)La prima vedere nu există nicio legătură între aceşti oameni, însă „Pământul s-a întors ca să îi apropie, s-a întors în el însuşi şi în noi, până ce i-a adus împreună în acest vis”, asta ca să citez puţin din film. Mai mult nu vă spun pentru că am făcut-o deja 😀 Iar misterul celor 21 de grame îl las să-l descoperiţi voi. Poate unii nu au citit nimic despre film şi îl vor afla acum. Vizionare plăcută!

Vizionati trailer:



5 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.