Madea Goes to Jail (2009)

12

Dacă aş vrea să fiu indulgentă aş putea spune că filmul de faţă a încercat să transmită nişte mesaje ok. Dar cum nu sunt indulgentă de felul meu, am să vă zic că filmul a fost mediocru, în ciuda mesajelor pe care a dorit să le transmită. Pe tot parcursul peliculei am aşteptat să se întâmple ceva … interesant. Ca să nu mai zic că, la început, am fost foarte contrariată, neînţelegând cum poţi îmbina o oarece comedie cu o oarece dramă. Pentru că scriitorul s-a axat pe ambele genuri, a pierdut esenţialul pe care vroia să îl transmită şi a ieşit o mare harababură. Mi-a luat ceva timp să mă hotărăsc dacă îl cataloghez drept dramă sau comedie. De altfel, nici nu am ştiut când să râd de comportamentul Madeei sau când să îmi pară rău de ce se întâmpla cu prostituata. În plus, unele personaje au fost foarte enervante. Şi aici mă refer la rudele Madeei.

2009 madea goes to jail 001 150x150 Madea Goes to Jail (2009)Ca să vă lămuresc, Tyler Perry, scriitor, director şi actor în film, a făcut greşeala de a spune două poveşti diferite care au ca singur element de legătură închisoarea. Prima poveste urmăreşte viaţa unei bătrânici, Mable „Madea“ Simmons care avea o problemă cu comportamentul. Intra mereu în bucluc şi de fiecare dată ajungea în faţa instanţei de judecată, care o trimite, în cele din urmă, la închisoare. Până aici filmul mi s-a părut că aduce puţin cu „Big Momma’s House”, dar mult mai prost gândit. Cea de-a doua poveste e mai mult o dramă combinată cu o poveste de iubire. El, Joshua Hardaway, este un avocat districtual ce urmează să se însoare cu logodnica sa, Linda Holmes, avocată, de asemenea. Numai că primeşte cazul unei vechi prietene din trecut, care acum era judecată pentru prostituţie. Joshua se simte dator să îşi ajute prietena, însă logodnica sa îşi bagă coada de drăcuşor, iar prostituata ia 17 ani de închisoare.

2009 madea goes to jail 004 150x150 Madea Goes to Jail (2009)La început ziceam ceva de nişte mesaje ok. În închisoare, Madea ţine un mic discurs despre tendinţa oamenilor de a se considera mereu victime ale vieţii. Ceea ce este total greşit. Poţi alege să fii o victimă şi să te plângi de cât de rea este viaţa ta sau pot să începi să faci ceva real să îţi fie mai bine. Poate unora le este mai greu să facă asta decât altora, dar niciodată imposibil.

Vizionati trailer:

12 COMENTARII

  1. Un film fara cap si fara coada. Iti pune rabdarea la incercare ca poate-poate vezi si tu ceva interesant in film , dar nu, totul este praf , de la scenariu la interpretare.

  2. un singur lucru am de zis…daca site-ul se numeste “filmetari.com” dc postati articole cu filme proaste…???intru pe site pt a cauta filme bune…dar de multe ori gasesc f multe filme pe care voi le criticati dur…nu ar fi mai bn sa postati articole cu filme care merita vizionate?

  3. nu cred…nu ma intelege gresit..imi place site-ul,doar ca nu vreau sa-mi pierd timpul comparand filmele bune cu filmele slabe…vreau cele mai bune recomandari…atata tot!doar suntem pe “filmetari.com” nu?

  4. nu am vazut…intradevar majoritatea filmelor sunt bune numai ca le-am cam vazut pe toate…mersi oricum;)

  5. @Anonim Crede-ma ca si noi ne-am dori sa scriem numai despre filme bune. Dar eu cel putin nu am cum sa stiu dinainte daca un film este bun sau nu. Trebuie sa il vad mai intai. Si daca, de exemplu, intr-o sapt nu vad decat filme proaste, ce fac? Nu mai scriu deloc? In plus, ma gandesc ca poate cineva gaseste un film pe care vrea sa il vada. Poate mai intai citeste o parere aici, indiferent daca este buna sau proasta, si se hotaraste daca il mai vede sau nu. Si nu cred eu ca ai vazut toate filmele bune de pe filmetari (aici nu ma refer numai la recomandari) 😀 sau ma insel?

    PS Promit sa gasesc cat mai multe filme bune 😀

  6. “le-am cam vazut pe toate” ma refeream la majoritatea…nu le-am vazut pe toate toate.nu am stiut ca exista pagina “recomandari”…defapt asta e ce cautam…si ma bucur ca iti dai silinta…sa nu fie doar o promisiune;)

  7. mi se pare absurda toata chestiunea de mai sus, pe bune!si asta pt ca suntem oameni si avem gusturi atat de diferite1!eu zic ca e in regula sa se scrie despre toate genurile de filme, iar cei interesati sa le vada si poate ca un film pe care cineva il considera slab sa prinda chiar foarte bine la altcineva, de ce nu?de aceea, cred ca e important ca lucrurile sa continue ca pana acum, pentru ca e foarte OK…

  8. am dat search pe google:”recomandari filme” si asa am gasit site-ul…si din moment ce un film este criticat dur,normal ca nu-l mai vizionez pt ca eu defapt caut recomandari bune.deci asta inseamna pierdere de timp sa citesc articole sa caut un film bun.asta am avut eu de zis ana…nu era vb de “gusturi”

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.