Leaves of Grass (2009)

2

Dupa trailer vine si filmul! Corect rationament, nu-i asa? Astfel ca, in caz de i-ati simtit lipsa lui Edward Norton in peisaj, pentru “Leaves of Grass” beneficiem de un 1+1 binemeritat. Cum asa? Pai Tim Blake Nelson (regizor, scenarist si actor cu rol aproape de marunt in propriul proiect) il portretizeaza pe Norton in doua ipostaze total diferite: bineinteles, vazuta din prisma unor identitati de gemeni identici, unul dintre Edwardi fiind un tip scolit, un admirator si sustinator al intelectualitatii prin filosofie, iar celalalt, ei bine, pe el are grija sa-l aseze la polul opus: un tip vulgar, hedonist pana in afumata lui maduva a oaselor si nestiutor (prea tare) de carte. Ce pot avea in comun cei doi? Pai, in afara de placenta, respectiv mama de drept, o veche pasiune pentru substante halucinogene si aceleasi radacini, vechiul si stramtul Oklahoma. Cine ii insoteste pe “Nortoni” pe platourile de filmare? Gingasa Keri Russell, care pentru acest rol lasa totusi deoparte gingasia, ea fiind sesizabila doar prin ochii mintii, pe Susan Sarandon intr-o ipostaza nu foarte solicitanta si pe Melanie Lynskey, care se incadreaza de minune in tabloul rural. Restul? Pai sa vedem:

111408 leavesofgrass Leaves of Grass (2009)

Inainte de toate, il intalnim pe Bill Kincaid, un profesor de filosofie dedicat cauzei sale, indragit de studenti si in special de catre studente, ce mai tarziu va avea norocul sa fie curtat de catre Cambridge pentru un post in faimoasa universitate. De cealalta parte a baricadei, Brady Kincaid este un tanar pasionat de cultivarea de marijuana, lipit de catre iubita Colleen ce urmeaza sa-i daruiasca primul lor copil. Si pentru ca acesta va incerca sa lase afacerile cu fum deoparte, trebuie sa scorneasca un plan genial pentru a scapa de datoriile fata de un mogul al drogurilor, filantropul Pug Rothbaum. Si pentru ca am specificat ca desi tipul este slab scolit, acesta este indeajuns de inteligent incat sa-i lanseze o cursa propriului frate, cu care oricum nu tinuse legatura de ani de zile. Odata ajuns acolo, Bill este nevoit sa reintre in universul desfranat al Oklahomei si sa-si ajute fratele. Cu sau fara discernamant.

leavesofgrass kerirussell edwardnorton Leaves of Grass (2009)

As minti daca as spune ca nu ma asteptasem la mai mult. Ce naiba, unul este Edward Norton! Cel putin, in prima jumatate de vizionare a filmului, chiar nu prea iti sunt atatate simturile, noroc de continuare. Si ce mai continuare! Scenele sunt mutate din cadre fixe, gandite oarecum plastic intr-o cursa de “scapa cine poate”, lansand adrenalina si scornind interesul. Iar spre final, regizorul are grija sa-ti rasplateasca atentia si increderea acordata filmului sau. Sa vorbim despre prestatiile lui Norton? Foarte convingator tipul in ambele ipostaze si inteligenta manevra in a-i aduce pe ambii in aceeasi scena, si nu, nu la modul in care unul zice, celalalt vocifereaza din spatele camerei. Intelegeti voi! Pentru “Leaves of Grass” este suficienta o vizionare, dar sincer, acordati-i toata atentia si limpezime a mintii!

Vizionati trailer:

2 COMENTARII

  1. Nu e cine stie ce filmul, dar il iubesc pe Ed Norton si cred ca as putea sa ma uit la orice porcarie daca il are pe el in distributie. E un actor exceptional.

  2. a fost unul din filmele urmarite mai mult pentru interpretare, da, la Edward Norton ma refeream,si nu am fost dezamagit ,cat despre film in sine , destul de usor, la fel si Down in the Valley

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.