Death at a Funeral (2007)

7

Mai ţineţi minte ştirea aceasta? Când v-am vorbit despre o comedie super-tare cu Chris Rock şi Martin Lawrence, ce va apărea anul viitor? Şi v-am zis că este un remake al filmului din 2007? Azi mă ţin de cuvânt şi vin în faţa voastră cu o părere despre originalul “Death at a funeral“, urmând ca în aprilie 2010 să compar cele două producţii. Filmul de astăzi este o comedie pe cinste, cu un umor de bună calitate, cu un scenariu bine pus la punct şi o poveste originală, cu actori ce joacă foarte bine şi un mesaj de luat în seamă. Trebuie să vă spun că nu am mai râs de foarte mult timp aşa de bine la un film. M-am distrat grozav şi vă recomand să urmăriţi şi voi această peliculă. Singuri sau cu gaşca, nu contează, buna-dispoziţie, zic eu, este garantată. Şi chiar dacă există riscul ca remake-ul să nu-mi pară grozav, văzând originalul, eu tot cred că filmul cu Chris Rock şi Martin Lawrence are potenţial. Sigur vor găsi o modalitate de a introduce elemente noi şi, să nu uităm, actorii afro-americani se află printre cei mai buni actori de comedie.

Vă zic de la început să nu vă aşteptaţi la glume proaste, cu replici expirate şi scene-clişeu. “Death at a funeral” nu face parte din categoria comediilor pentru adolescenţi.

89v6npt Death at a Funeral (2007)

Şi nu zic acest lucru ca să jignesc pe cineva. Pentru că în cinematografie, ca şi în viaţă, e nevoie de diversitate. Revenind, ştiţi de ce mi-a adus aminte povestea din film? De “Six Feet Under”, serialul din 2001 cu Michael C. Hall (aka Dexter), Peter Krause şi Lauren Ambrose. Pentru că există câteva asemânări între cele producţii. În primul rând, cadrul în care sunt reunite toate personajele este acelaşi: o înmormântare. În al doilea rând, cei doi fraţi care îşi înmormântează tatăl se aseamănă, din punct de vedere al personalităţii, cu ceilalţi doi din serial. Dar intenţia mea nu este să fac o comparaţie, aşa că mă opresc aici cu enumerarea. Aşadar, v-am zis că toată acţiunea se desfăşoară la o înmormântare; v-am zis şi de cei doi fraţi, Daniel şi Robert. Cred că este suficient. Iar motivul îl intuiţi şi singuri. Vreau să savuraţi şi voi această comedie, fără ca să ştiţi la ce să vă aşteptaţi dinainte.

death funeral wideweb 470x3140 Death at a Funeral (2007)

Ca să vă deschid totuşi apetitul, vă spun că, la început, este o fază tare: cei de la compania de servicii funerare încurcă sicriele şi aduc “persoana” greşită :D. Iar pentru cei ce adoră accentul britanic, pelicula e plină de aşa ceva. Înainte de a vă împărtăşi citatul care mi-a plăcut cel mai mult, am să vă mai rog un singur lucru. Nu vedeţi trailerul! Strică tot farmecul şi ar fi păcat. Aşa, şi acum citatul: “Mereu a încercat să-mi spună că trebuie să iei ceea ce vrei în viaţă, pentru că niciodată nu ştii cât o să mai trăieşti. Şi chiar dacă reuşeşti sau eşuezi, cel mai important lucru este să fi încercat. Un părinte vă poate doar ghida în direcţia bună. La sfârşit, trebuie să mergi singur. Trebuie să te maturizezi singur.”

Vizionati trailer:

7 COMENTARII

  1. Din intamplare l-am vizionat chiar ieri.Si, bineinteles, e demential si asta.O comedie englezeasca super tare.Cu adevarat sunt buni englezii la asa ceva.Mi-a placut si m-a amuzat teribil.Ar fi pacat sa-l ratati.

  2. Am vizionat filmul de 2 ori.. o data cu prietenii si o data cu parintii.. Deci mi s-a parut genial!! A fost demential iar toate fazele au fost originale si foarte amuzante! Nu-l ratati! Chiar il recomand din toata inima tuturor celor care vor sa se amuze si sa se simta bine privind un film.

  3. nu am vazut filmul, dar din trailer pare destul de amuzant..il stiu pe Alan Tudyk (Simon) din serialul Dollhouse si joaca super..

  4. Chiar mi-a placut filmul…umor tipic englezesc…il recomand ptr cei care vor sa se relaxeze cu o comedie buna

  5. Cat de bun.Bun de tot. Nu credeam ca am sa mai vad o comedie atat de buna, atat de simpla. Fara roluri complicate, fara glume fortate si de prost-gust. Am ramas placut surprins si am ras pana m-a durut stomacul. Genial. Si pt ca acest film a fost genial, producatorii din America intr-adevar doresc un re-make, dar nu se va ridica la nivelul acestuia, cred eu.

  6. Am reusit sa vad remake-ul, asa cum am promis. Insa, prefer sa nu fiu eu cea care ii face un articol pe filmetari. Poate vreunul din colegii mei nu l-a vazut pe cel din 2007 si va incepe direct cu cel aparut acum. Eu nu as avea ce sa spun despre el, in afara de faptul ca e o copie aproape fidela a originalului si ca nu a avut acelasi farmec. Dar asta nu inseamna ca nu e un film bun. Daca nu l-ai vazut pe primul, cel de-al doilea o sa-ti placa la nebunie. In incheiere, pentru cunoscatori, eu zic sa ramaneti la original 🙂

  7. […] întreba dacă aţi văzut Death at a Funeral, o comedie britanică din 2007 sau cel puţin remake-ul american cu acelasi nume. Dacă da, vă […]

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.