The Emperor’s New Groove (2000)

5

emperorsnewgroovedvdcover 218x300 The Emperors New Groove (2000)Voci: Patrick Warburton, Tracey Ullman, Eartha Kitt, David Spade, John Goodman

Ca sa va spun povestea filmului din ochii mei, trebuie sa va marturisesc ca CD-urile aruncate prin cine stie ce colturi/mape bizare/plicuri mizere, contin cele mai tari ecranizari. Le eviti, le pasezi dintr-un loc in altul, pentru ca mai apoi sa le cauti cu inversunare. Ce-i asta? Un soi de cenusareasa cinefila, ti-as sopti: o varianta moderna, o ‘printesa tehnologica’. Asa s-a intamplat si cu Emperor’s New Groove, o animatie simpatica, presarata cu faze si poante de-a dreptul dementiale. Dar sa nu credeti ca vorbesc cu dreptul hoinarind prin multimea vida, asa ca un scurt rezumat o sa fie bine primit in cele ce urmeaza…

Fiind productie Disney, in prima instanta ai crede ca bantui in vreo continuare de-a lui Hercule. Da da, nu-l stii pe faimosul erou grecesc? Designul, constitutia atletica exagerata in careemperors new groove 03 300x162 The Emperors New Groove (2000) sunt construite personajele te duce cu gandul la vechea productie, semnata tot de batranul Disney. Kuzko, un rege adolescent mofturos si plin de sine, planuieste sa-si contruiasca un spatiu de relaxare chiar pe locul in care se afla satul condus de Pacha, omul care va influenta radical destinul imparatului. Intre timp, sfatuitoarea lui Kuzko, Izma si ajutorul ei, Kronk sunt concediati iar razbunarea acesteia nu va conteni sa apara. Din dorinta de a-l ucide, va incurca otrava si-l va transforma intr-o lama. (animalul, bineinteles) Cum va fi sa traiesti si sa poti supravietui prin porii si ochii unui animal? Ramane de vazut, si de ras, mai ales..

the emperor s new groove 1195090201 300x197 The Emperors New Groove (2000)Download subtitrare “The Emperor’s New Groove” click aici.

O animatie nu tocmai promovata si nici prezentata publicului larg. De ce oare? Nu stiu, dar va pot spune cu certitudine ca merita vizionata. Nu, n-am sa incep sa va insuflu valorile morale pe care initial pelicula a fost construita, caci doar se adreseaza unui public tinta, si anume copii;ei au nevoie sa desprinda morala din aceste povestioare haioase. Stim cu totii (sau ar trebui) ca prietenia este legea nescrisa a umanitatii, ca superioritatea si aroganta nu ajuta in relationarea cu ceilalalti si ca integritatea nu detine statut social. As zice sa dai un search dupa el, sa-l gasesti, il vizionezi, si daca nu-ti place, iti rezerv dreptul de a-mi alege ‘otrava’ prin vreun comment ‘veninos’.

Vizionati trailer:

5 COMENTARII

  1. dementiale fazele cu Izma si Kronk, iar sfarsitul e fabulos, cu Izma transformata in pisica:)) …”is that my voice?”
    un film pe care l-am vazut de vreo 4 ori si de fiecare data rad cu aceeasi pofta pana la sfarsit…

  2. Ok .. M-am calmat. Se pare ca nu-s singura care a apreciat filmul si l-a vazut, l-a vazut, l-a vazut .. 🙂
    Dar stii ca s-a realizat si o parte a II a filmului? Cu Kronk personaj principal!Ce pot spune.. este dragut, dar nu ajunge la umoristica primei parti. (De ce nu ma uimeste?)

  3. well…l-am vazut, intradevar, e un film dragut, dar “the emperor`s new groove” e absolut fabulos pe alocuri- scuze daca ma repet- am vazut chiar si “the emperor`s new school” (din pacate nu am gasit decat primul sezon)

  4. Hm, serial? De asta nu stiam? Haha, da.. fabulosul ti-l inlocuiesc cu genial!:) Ma prosteam c-o colega in perioada ‘Emperor’s new groove’ (o adevarata moda prin liceu) numai cu “Lama faaaceee!” (cand se vede transformat Kuzko)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.