Animest: The Illusionist (2010)

5

Iluzionistul (2010) este filmul care a deschis cea de-a cincea editie Animest (mai plina si mai bogata decat oricand, cum spun organizatorii) si a fost destul de ciudat momentul cand, pe scena Cinematografului Patria, inainte de proiectie a intrat un magician. A fost insa legatura pe care organizatorii au facut-o cu filmul si cu povestea acestuia. Si, chiar daca a inceput greoi, l-am considerat un film bun. Sec deoarece nu avea dialog, trist deoarece usorul umor nu a putut sa-i incalzeasca drama personajului principal si putin greoi deoarece (hai sa film seriosi) nu i se adreseaza publicului larg.
the illusionist 2010 movie image 01 460x229 Animest: The Illusionist (2010)

Filmul spune povestea unui magician/iluzionist care merge din loc in loc pentru a-si castiga existenta. Un om simplu, batran si care are mereu aceleasi trucuri simple dar care i-ar face curiosi pe toti, de la mic la mare. Si de multe ori se loveste de succesul altora inaintea muncii sale. Cel putin trupele rock lasau salile arhipline de …mizerie dupa ce produceau niste spectacole unde lumea se calca in picioare. Iar dupa ei urma domnul nostru iluzionist, care de multe ori isi prezenta numarul in fata a doi trei spectatori. La un momentdat cunoaste o fata sarmana pe care incepe s-o ajute prin mici iluzii pe care i le creaza. Si in jurul acestei situatii se invarte si actiunea filmului.
The Illusionist Six 555x300 460x248 Animest: The Illusionist (2010)

Cheltuind un buget de doar 11 milioane de dolari filmul a reusit sa se impuna in multe festivale internationale de film, Animest-ul fiind al 7lea in care este prezentat, neterminand inca “turneul” international. De asemenea, probabil, putine cinematografe vor avea prilejul de a-l proiecta publicului larg productia fiind mai mult destinata cunoscatorilor. Un inceput “romantic” pentru Animest-ul din 2010 si o animatie frumoasa pentru acest sfarsit de an.

Vizionati trailer:

5 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.