Resident Evil: Afterlife (2010)

10

Un film pentru care trebuie sa-i multumesc intuitiei ca nu m-am dus sa-l vad la cinematograf. Parca, intr-un fel, imi este si rusine sa vi-l prezint pe filmetari. Dar in nota de pana acum, aceea de a va recomanda filmele de care sa va feriti, o sa continui si cu astfel de articole. Desi a costat aproape 60 de milioane de dolari filmul pare un low-budget de mana a doua. Efecte speciale care alterneaza filmul intre secvente filmate si secvente realizate pe calculator, un subiect care a fost facut ca sa fie facut, replici si scene jenante si rusinoase pentru orice producator. Cam asa l-as putea rezuma. Da, stiu. Nu am vazut filmul in 3D si banuiesc ca acesta era si rostul lui, dar pana una-alta nu poti sa transformi un joc pe calculator intr-un film si sa ai si pretentii atunci cand nici macar nu umbli la scenariu.
resident evil afterlife 508170l imagine 460x306 Resident Evil: Afterlife (2010)

In aceasta continuare “Resident Evil”, Alice incearca sa ajunga pe Arcadia, locul unde se stie ca ar exista adapost si supravietuitori. Nota: trebuie sa vedeti primele filme Resident Evil pentru ca macar sa aiba vreun rost sa-l vizionati pe acesta. Filmul nu este de sine stator si prin urmare veti fi putin pe langa subiect. Si ajunge ea la coordonatele cunoscute moment in care-si da seama ca de fapt nu se afla nimic acolo. Pe drumul de intoarcere, in cautarea altor supravietuitori, gaseste cativa oameni refugiati pe acoperisul unei foste fortarete/inchisori. Stiti filmele cu zombie in care personajele se refugiaza pe o cladire de genul unui supermarket si incearca sa semnalizeze dupa ajutor? Urmatoarea jumatate de ora este cam in acelasi fel. De acolo tot se continua lupta cu zombie si cu sansele de a regasi Arcadia pentru a se salva.
resident evil afterlife 575795l imagine 460x306 Resident Evil: Afterlife (2010)

Milla Jovovich face un rol slab si nici macar nu mai aminteste de personajul Alice din filmele precedente. Tonele de machiaj si look-ul schimbat (nu am inteles de ce nu au lasat-o la fel) ii strica imaginea si asa stricata de scenele de lupta realizate pe calculator. Banuiesc ca daca productia era cat de cat ok din punct de vedere regizoral si scenaristic se gaseau cativa fani sa realizeze un site de genul “100 de greseli din Resident Evil: Afterlife”, insa asa faptul ca monezile de 25 de centi incap pe teava unei pusti si faptul ca  sariturile de 3 metri sunt urmate de cadre de la 20 de metri distanta vor ramane amintiri triste doar pentru spectatori. De ne-vazut!

Uitasem. Michael Scofield din Prison Break are rol principal in film. Cel putin din momentul in care apare in cadre inchisoarea 🙂

Vizionati trailer:

10 COMENTARII

  1. efectele si actiunea fac tot filmul. asta e scopul lui, avand in vedere ca e facut dupa un joc. povestea nu are nicio stabilitate si parca filmul continua la nesfarsit. nu stiu…o aiureala, sa nu mai zic de scenele copiate in intregime din filmele Dawn of the dead si Matrix. si la un moment dat, Alice are impresia ca e singura persoana vie de pe planeta. de ce mai umbla machiata? in fine, nu se compara cu celelalte filme, chiar daca nici alea n-au fost cine stie ce. morala: nu mai faceti filme dupa jocuri!

  2. eu unu am dat bani pe bilet. si chiar pentru varianta 3d. si mi-a parut rau… foarte rau! puteam sa vad 2 filme bune in locul lui… da na, mai greseste omul

  3. Este ,,anemic,, cel putin asta e parerea mea din cele vazute in trailer. Desi imi imaginez ca s-a lucrat mult pe el, aproape toate scenele fiind prelucrate digital. Pacat… mai bine puneau decoruri naturale.. :))

  4. cel mai bun film vazut de mn in anul acesta pe langa the green hornet foarte reusit si ceea ce soun mai sus nu e adevarat inseamna ca ei se uita inca la veronica ala
    film? nooo super tare resident evil cei care stau si privesc nu stiu ce e aia satisfactia unui film muncit

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.