Cop Out (2010)

1

Kevin Smith e un super-băiat și e super-tare. Uneori, se crede atât de tare încât e convins că filmele lui de comedie nici nu au nevoie să fie amuzante. E drept, că în acest caz, nu a scris el scenariul, ci doar a regizat. Dar, totuși… Cop Out mi-a adus aminte de copilărie, de serialele polițiste de la acea vreme și m-a făcut să cred că dacă l-aș fi văzut în urmă cu vreo zece-cincisprezece ani, chiar mi-ar fi plăcut.

cop out1 Cop Out (2010)

Acțiunea începe exact ca în filmele de care aminteam mai sus: multe țipete, urmăriri, glume de prost gust – marca Kevin Smith. După care, ritmul se domolește, ne este adusă la cunoștință și intriga filmului și, de aici încolo, regizorul și scenaristul se pare că au apăsat butonul care activează pilotul automat și au lăsat lucrurile să curgă în cel mai familiar mod cu putință.
Să nu-mi spui că n-ai mai văzut scena în care doi polițiști-parteneri sunt trași la răspundere de șeful lor, li se cere să predea insignele și armele! Cred că am văzut-o în vreo 1000 de filme!
Însă, evident că cei doi polițiști sunt încăpățânați și intră în tot felul de necazuri. De ce? Pentru că odată cu suspendarea din funcție, li s-a luat și salariul aferent acelei luni. Ce m-a surprins, a fost afirmația lui Jimmy (Bruce Willis), când a spus că se baza pe banii ăștia pentru a plăti nunta fiicei sale. Adică, come on, să mai aud prin alte filme că polițiștii au salariul mic!

Cop Out Movie Cop Out (2010)
Așadar, Jimmy caută să facă rost de bani pentru a nu-și dezamăgi fiica și decide să-și vândă un card foarte rar cu un jucător de baseball. (da, americanii au industria asta a card-urilor cu jucători de fotbal american, baseball, baschet și ce-or mai avea ei. Un fel de surprize de la gumele Turbo, cu care făceam noi, cei din generația mea, schimb pe vremuri, uneori le foloseam pentru a juca zaruri, alteori chiar pentru a plăti câte ceva vreunui amic). Numai că atunci când vrea să-l vândă, doi infractori intră în magazinul respectiv pentru un jaf și îi fură cardul. De aici, nu e greu să-ți dai seama ce urmează! Jimmy și Paul (Tracy Morgan) vor pleca pe urmele hoților, în încercarea de a recupera cardul prețios.

Cop Out are și momente bune, dar durata mare (107 minute) te cam plictisește. Îți poți da seama cu ușurință că multe dintre dialoguri se vor amuzante, dar, în cel mai fericit caz, te fac să schițezi un zâmbet în colțul gurii.
Și n-am priceput care-i faza cu salivatul excesiv al lui Tracy Morgan. E chiar scârbos!

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.