Cirque du Freak: The Vampire’s Assistant (2009)

6

Nu stiu voi, dar eu nu mai pot cu vampiri. Nici cu zombies nu stam mai rau, ia sa ne gandim bine, ce creaturi mistice mai lipsesc? “Cirque du Freak: The Vampire’s Assistant” improvizeaza si el cu vampiri, dar introduce si un termen nou, cel de vamparezi. Plus alte multe explicatii imbogatite vizand rutina vampireasca. Minunat! Si pentru ca personajul sa nu-i fure sclipiciul lui Pattinson, pentru acest solicitant rol este ales un alt actor, de aceasta data unul ceva mai experimentat si obisnuit cu interpretarile amuzante: John C. Reilly. Si intre noi fie vorba, cred ca prestatia tipului este singura consistenta si de efect a intregii povesti. Si dupa cum va spuneam aici , avem parte si de Salma Hayek aici, intr-un rol usor enervant si nu foarte convingator. Vai, dar sa nu uit: filmul este inspirat din seria cartilor lui Darren Shan, scriitor ce-i reda identitatea personajului principal interpretat de Chris Massoglia. Exces de zel sau pozne paranormale prin copilarie? Oricum, filmul da impresia de neterminat, si spun asta cu parere de rau caci filmul nu arata atat de prost, ba chiar are si niste replici si faze dragute.

phpJlLEFdAM Cirque du Freak: The Vampires Assistant (2009)

Steve si Darren sunt cei mai buni prieteni. Asta in ciuda faptului deosebirilor dintre ei: in timp ce Darren este apropiat de familia lui si unul dintre cei mai buni elevi al scolii la care studiaza, Steve pierde vremea cautand distractii de tot felul. Intr-o zi cei doi pun mana pe un afis interesant: Cirque du Freak- un circ al excentritatilor, al indivizilor cu infatisari ciudate. Interesati si entuziasti, cei doi prieteni decid sa-si infrunte temerile si sa plece pentru a vedea manifestul pe viu. Odata ajunsi acolo, circul se dezlantuie-la propriu. Aici il intalnesc pe Larten Crepsley, un reprezentant al circului si pe paianjenul sau veninos. Si totul pare a se limita la distractie pana cand Darren nu fura creatura si ajunge sa fie urmarit de Crepsley, individ ce se dovedeste a fi vampir. Pentru ca paianjenul ajunge pe mainile gresite, Steve va fi muscat de acesta. Crepsley ii propune prietenului sau sa devina asistentul sau, lucru pentru care acesta este nevoit sa se transforme in vampir si sa-si paraseasca familia. Pentru a obtine antidotul salvator, baiatul accepta si astfel accesul sau catre Cirque du Freak este facut oficial. De aici afla ca exista o batalie intre vampiri si vamparezi: vampirii se rezuma la a se hrani nefacand rau oamenilor, in timp ce vamparezii ucid din pura placere.

phpVhTHdnAM Cirque du Freak: The Vampires Assistant (2009)

La maniera in care genericul de inceput este prezentat, te poti astepta la un film grozav, original si nemaintalnit. Din pacate, situatia se prezinta altfel: unele personaje par fortate, o parte din efectele speciale nu sunt chiar atat de reusite, intamplarile se incurca la fiecare cadru, amestecand altfel povestea intr-o maniera de-a dreptul iritanta, iar Salma Hayek cu barba nu pare cea mai fericita alegere. In schimb, cadrele sunt misto, iar replicile si glumele ironice ale vampirului Reilly prind. Si cam atat. “Cirque du Freak: The Vampire’s Assistant” merge de vazut la cinematograf cu gasca, for fun, dar doar atat.

Vizionati trailer:

6 COMENTARII

  1. mi-ai luat-o inainte. era cat pe ce sa ma apuc eu de el dimineata asta 🙂 totusi eu i-as fi dat o nota mai mare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.