Fight Club (1999) cu Brad Pitt

11

fight club 199x300 Fight Club (1999) cu Brad PittActori: Edward Norton, Brad Pitt, Helena Bonham Carter

Se spune ca este greu sa critici un film mare. Se spune ca este greu sa faci un review unui film ce oricum toata lumea l-a laudat pana acum. Fight Club este in topul all time al filmelor publicate de majoritatea publicatiilor internationale, iar parerea mea este ca este unul din filmele ce orice om ar trebui sa-l vada. Totodata “Fight Club” este unul din putinele filmele mari si bune ce nu au reusit sa obtina profit la box-office, costurile de productie fiind aproape duble fata de castigurile din vanzarea de bilete. Tyler Durden. Daca nu ati vazut filmul, tineti minte numele asta. Este rolul lui Brad Pitt si un personaj reliefat atat de bine pe actor incat regizorul “l-a mai chemat” si pentru “The Curious Case of Benjamin Button”.

Dupa “American History X”, Ed. Norton revine intr-un rol importantfight club1 300x224 Fight Club (1999) cu Brad Pitt fiind naratorul filmului si cel de-al doilea personaj principal. “Cat de bine te cunosti daca niciodata nu ai luat parte intr-o bataie?” Brad il intreaba pe Eduard lucrul asta. Iar de atunci viata i se schimba. Cei doi ajung sa creeze, neintentionat, adevarate intalniri cu batai in care oameni de rand isi varsau nervii. Mai multe nu fight club2 300x198 Fight Club (1999) cu Brad Pittvreau sa va spun. Nu pentru ca ar fi greu de explicat ci pentru ca veti intelege mai bine faptele vizionand filmul.

Stiti genul ala de filme care nu au nevoie de un final socant ca sa fie bune? Ei bine, filmul asta are si final socant sau… imprevizibil sa-i zicem. Paul Clinton, cronicar al CNN a scris dupa lansarea filmului: “Pitt has proved he’s not afraid of experimentation, and this time it pays off.” Si a avut dreptate. Pitt nu a avut de castigat chiar la lansarea filmului in cinematografe, ci in timp, prestatia din Fight Club aducandu-i rolurile ce l-au facut cunoscut ca actor si nu ca sex-simbol. Un film tare. Recomandat.

Vizionati trailer:

11 COMENTARII

  1. Bun ca idee, filmul tocmai prezinta psihologia omului ajuns la disperare, satul de viata de rutina. De aici apare si refularea si refugiul intr-o organizatie care se dovedeste a fi nu tocmai pasnica. Nu mi se pare un film extraordinar, cu toate ca are review-uri foarte bune, insa nu trebuie sa lipseasca din colectia unui amator de filme.

  2. Nu e greu de inteles, eu am citit si cartea care este la fel de buna ca si filmul. Filmul il ilustreaza pe Eduard ca un om plictisit ucis de rutina si insomnia, ideea este alta.

    [editor: ti-am cenzurat putin comentariul pentru ca acesta continea spoilere, iar cei care nu au vazut filmul ar putea fi deranjati de ele]

  3. […] Girl with the Dragon Tattoo -bis . De aceasta data in regia lui genialului regizor David Fincher (Fight Club, Se7en, The Curious Case of Benjamin Button, The Social Network), filmul il aduce in rolul […]

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.