Festivalul de Film PELICAM are loc la Tulcea, intre 15-17 iunie

0

pelicam2 460x285 Festivalul de Film PELICAM are loc la Tulcea, intre 15 17 iunie

In perioada 15 – 17 iunie 2012, la Tulcea va avea loc Festivalul International de Film despre mediu si oameni PELICAM. Evenimentul include atat proiectii de film in premiera nationala, cat si ateliere, workshopuri, dezbateri pe teme de mediu si concerte in aer liber, desfasurate la Centrul Cultural Jean Bart si in Piata Civica.

Participantii la acest festival vor avea ocazia sa vada in premiera nationala scurtmetrajul Aral. El mar perdido / Aral. The Lost Sea (2010), regizat de Isabel Coixet. Filmul, narat de actorul britanic Sir Ben Kingsley, povesteste intr-un mod poetic cvasidisparitia marii Aral. Filmele regizoarei spaniole Isabel Coixet au fost nominalizate pentru premiile Palme d’Or  la Cannes si Ursul de Aur la Berlinale. Cel mai cunsocut film al sau, The Secret Life of Words, a castigat mai multe premii Goya in 2005.

aral1 460x306 Festivalul de Film PELICAM are loc la Tulcea, intre 15 17 iunie

La Festivalul International de Film despre mediu si oameni PELICAM va rula si Gasland (2010), in regia lui Josh Fox, film castigator al Premiului Juriului Sundance si nominalizat la Oscar, sectiunea Cel mai bun film documentar. Proiectia filmului va fi urmata de o dezbatere publica pe tema exploatarii gazelor de sist in Romania, cu specialisti pe teme de mediu.

xingu 460x297 Festivalul de Film PELICAM are loc la Tulcea, intre 15 17 iunie

Un alt film din cadrul festivalului este Xingu (regia: Cao Hamburger), lungmetraj prezentat la Berlin 2012. Pelicula prezinta povestea adevarata a fratilor Villas-Boas, activisti brazilieni care au luptat pentru drepturile indigenilor, si evenimentele care au dus la crearea Parcului National Xingu, prima mare rezervatie indiana din Brazilia. Acest film readuce in atentia publicului in seara de deschidere PELICAM 2012 un subiect dramatic si uitat din istoria Braziliei.

voyage 460x306 Festivalul de Film PELICAM are loc la Tulcea, intre 15 17 iunie

Filmul de inchidere a festivalului se numeste Voyage sous les mers (regia: Jean-Jaques Mantello, Francois Mantello), produs de Jean-Michel Cousteau, fiul celebrului comandant. Naratorul acestei odisee este castigatoarea premiului Oscar actrita Marion Cotillard. Filmul va fi proiectat in premiera in Romania si difuzat in aer liber in Piata Civica din Tulcea.

Evenimentele muzicale de la PELICAM 2012 includ concerte Norzeatic si Khidja, proiect hip-hop cu influente jazz, funk, electro avand in prim-plan pe cunoscutul Vexxatu Vexx si un “listening session” intitulat “Somnoroase Pasarele”, experiment muzical si instrumental in prima auditie, cu Gili Mocanu. Copiii vor putea participa la workshopuri in zilele de 16 si 17 iunie, urmand sa invete despre valorificarea deseurilor intr-un atelier de creatie practic. In plus, sambata, 16 iunie, la festival va rula si un film despre colectarea selectiva a deseurilor.

afis 460x644 Festivalul de Film PELICAM are loc la Tulcea, intre 15 17 iunie

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.