Februarie în cinematografe

0

Cea mai scurtă și plină de iubire (cică) lună a anului aduce în cinematografe destule producții cât să ne satifacă dragostea cinefilă. Începem cu acțiune multă, continuăm cu iubire virtuală, dar și reală, comedie, pelicule premiate la Cannes și încheiem cum se cuvine, tot cu acțiune.

7 februarie

Robocop

Filmul ăsta întotdeauna îl voi asocia cu noțiunea de copilărie, cred că l-am văzut când aveam vreo 7 ani și p-atunci era chiar în vogă. Nu cred că remake-ul îi va mulțumi pe nostalgici, dar trailerul promite o doză bună de acțiune.

Ultimul zburator

O nouă producție românească cu accente fantastice este pe cale să intre în cinematografe. Filmul este regizat de Ovidiu Georgescu, iar acțiunea se petrece în prezent (2012, dar destul de prezent) când oamenii nu mai cred în Zburători și magia poveștilor.

Her

Filmul redă o poveste de dragoste digitială. După o căsnicie ratată, Theodore (Joaquin Phoenix), un bărbat sufletist pune la cale un sistem de operare complex pe calculator prin care o cunoaște pe Samantha (Scarlet Johannsson), o voce superbă de care se îndrăgostește.

Nymphomaniac: Volume II

După imensa și controversata publicitate care s-a creat după încercarea de a interzice partea a doua, Nymphomaniac așteaptă să fie văzut și cu siguranță filmul va face încasări frumușele, mai ales că sunt și 2 părți distincte. Recenzia o puteți citi aici.

14 februarie

The Monuments Men

Deși trebuia să se lanseze luna trecută, The Monuments Men nu se mai lasă mult așteptat. E o peliculă promițătoare, ce-l are pe George Clooney drept regizor și un arsenal foarte bun de actori în distribuție, și anume Matt Damon, Cate Blanchett, John Goodam și, evident, George Clooney.

The Lego Movie

Ce știu despre Lego este că sunt niște chestii cumplit de dureroase dacă se întâmplă să calci pe ele. Și acum vom avea și un film despre aceste chestii cumplite. Deși trailerul nu prea mă atrage, trebuie să menționez că vocile pe care le vom auzi în film sunt: Elizabeth Banks, Liam Neeson, Morgan Freeman, Will Ferrell, Channing Tatum, Jonah Hil.

Endless Love

Pregătiți-vă pentru un film menit să stoarcă lacrimi, o poveste de Romeo și Julieta, numai bună pentru luna iubirii.

Winter’s Tale

Pare a fi o producție interesantă și nu chiar lipsită de potențial. Tot ce sper e că nu va fi extrem de siropos precum anunță descrierea filmului: ”This is not a true story, it is a love story”. Din distribuție fac parte Colin Farell, Will Smith, Russell Crowe și Jessica Brown Findlay.


21 februarie

Prince Avalanche

Remake al unui film islandez intitulat Á annan veg, din 2011, Prince Avalanche a fost filmat în numai 16 zile. Doi muncitori își petrec vara lui 1988 departe de viața agitată a orașului, iar filmul urmărește aventura lor pe parcursul verii, certurile, împăcările și dorul acestora de persoanele iubite.

3 Days to Kill

Un nou film cu spioni și conspirație la nivel global. Kevin Costner este un spion internațional care înainte de a se retrage din activitate, are o ultimă sarcină: sarcină de îndeplinit: să descopere identitatea unui terorist gata să ucidă mii de oameni, asta în timp ce trebuie să aibă grijă de fiica lui adolescentă.

One Chance

Pelicula biografică prezintă povestea lui Paul, vânzător de telefoane mobile și cu un talent ascuns, are o extraordinară voce de operă. Viața sa se schimbă complet atunci când participă la prima ediţie a emisiunii lui Simon Cowell Britain’s Got Talent.

Like Father, Like Son

O dramă japoneză premiată la Cannes, ”Like Father, like son” îl are în rolul principal pe Ryota Nonomiya, un om de afaceri împlinit din punct de vedere profesional. Atunci când află că fiul său a fost schimbat la naştere, Nonomiya trebuie să ia o decizie drastică: să îl caute pe fiul său biologic sau să-l accepte pe fiul pe care l-a crescut.

28 februarie

The Bag Man

Deși acest thriller nu pare să aducă ceva nou, cred că rămâne totuși de văzut având în vedere că în distribuție îi avem pe Robert de Niro și John Cusack.

The Book Thief

O nominalizare la Oscar, una la Globurile de Aur, alta la BAFTA și Geoffrey Rush ca protagonist (pe care îl simpatizez), astea-s primele lucruri de care trebuie să ținem cont în privința filmului. D-abia aștept să-l văd și sunt aproape sigură că nu o să mă dezamăgească.

Non-Stop

După Taken și Taken 2, Liam Neeson nu abandonează sfera filmelor de acțiune, însă de data asta are alături de el o prezență interesantă, pe Juliane Moore. Poate va crește și calitatea producției.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.