Faceţi cunoştinţă cu actorii din serialul românesc “În derivă”

0

Pe la sfârşitul lunii mai vă povesteam, aici, de primul serial de ficţiune produs în România, care îl are în rol principal pe actorul Marcel Iureş. Vă mai ziceam că “În derivă” este bazat pe serialul israelian “Be Tipul“, creat de Hagai Levi, şi că mai are un “frate geamăn”  în S.U.A ce se numeşte “In Treatment” şi îl are în rol principal pe Gabriel Byrne. Astăzi o să vă prezint restul actorilor ce fac parte din distribuţia serialului. Înainte de a-i lua pe rând, vă reamintesc că “În derivă” se concentrează pe una dintre caracteristicile societăţii moderne, şedinţa de terapie, văzută prin ochii unui psihiatru de elită. Fiecare episod din cele 45 ale serialului se concentrează pe câte o sesiune de terapie – 4 şedinţe individuale între psihiatru şi pacienţii săi, urmate de câte un episod săptămânal în care psihiatrul îşi vizitează propriul terapeut.

Marcel Iures si Maria Dinulescu 460x306 Faceţi cunoştinţă cu actorii din serialul românesc În derivă

Marcel Iureş, unul dintre cei mai faimoși actori români, interpretează rolul principal – psihoterapeutul Andrei Poenaru, al cărui univers profesional şi personal pare să se destrame, săptămână de săptămână.

În fiecare luni, Nora, o femeie atrăgătoare și inteligentă, vine la Andrei și încearcă să-și pună ordine în viață. Nora este interpretată de Maria Dinulescu, celebră pentru rolurile din California Dreamin’ (nesfârșit), în regia regretatului Cristian Nemescu și Pescuit sportiv, al lui Adrian Sitaru, care i-a adus premii de interpretare la Salonic și Buenos Aires.

Vlad Zamfirescu 2 460x306 Faceţi cunoştinţă cu actorii din serialul românesc În derivă

Pacientul de marți este Victor, ofițer în trupele speciale, un bărbat arogant, care se consideră deasupra tuturor. Victor este interpretat de Vlad Zamfirescu, actor la Teatrul Bulandra, remarcat la cinema în Italiencele (regia Napoelon Helmis) și Restul e tăcere (regia Nae Caranfil).

Diana este o tânără gimnastă care a suferit un accident și vine în fiecare miercuri la Andrei pentru o evaluare psihologică. Diana este interpretată de Maria Mitu, proaspăt debutată în Derby, cel mai recent scurtmetraj semnat Paul Negoescu.

Maria Mitu 460x306 Faceţi cunoştinţă cu actorii din serialul românesc În derivă

Joia e destinată terapiei de cuplu – Tudor şi Ruxandra sunt căsătoriți, au un copil și vor să decidă dacă să-l facă sau nu pe al doilea. Tudor e interpretat de Bogdan Dumitrache, cunoscut din lungmetrajele Moartea domnului Lăzărescu, regia Cristi Puiu și Portretul luptătorului la tinerețe, regia Constantin Popescu dar și din scurtmetrajele Trafic (Palme d’Or, Cannes 2004) sau Captivi de Crăciun, proiect finalist al Concursului Naţional de Scenarii iniţiat de HBO România şi organizat în parteneriat cu TIFF. Ruxandra este interpretată de Andreea Bibiri, aplaudată pe scenă în Lecția, Turandot și Unchiul Vanea și la cinema în Niky și Flo (regia Lucian Pintilie) și Offset (regia Didi Danquart).

În fiecare vineri, Andrei își vizitează propriul psihoterapeut – Maria Pascali, cea care, cu ani în urmă, l-a inițiat și l-a format. Maria este interpretată de Tamara Creţulescu, prezență emblematică a teatrului și filmului românesc.

Tamara Cretulescu 460x306 Faceţi cunoştinţă cu actorii din serialul românesc În derivă

Laura, soția lui Andrei, severă dar nesigură, este interpretată de Gabriela Butuc; Alexandra, fiica lui Andrei, rebelă dar sensibilă, este interpretată de Laura Ilie. Flavian și Ileana, părinții Dianei, sunt interpretați de Cornel Scripcaru și Clara Vodă.

Regia serialului “În Derivă” este semnată de Adrian Sitaru şi Titus Muntean. Producători executivi din partea HBO Central Europe sunt Aurelian Nica și Andrei Crețulescu. Filmările pentru “În derivă” vor dura până în luna august, iar premiera pe HBO România va avea loc în decembrie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.