Recenzie Cannes: Another Year (2010)

8

Competitia: Competitia Oficiala Cannes 2010
Regizor: Mike Leigh
Durata: 2h09

Ma gandeam ca o sa patesc la fel ca in zilele trecute, cand dupa un film bun urma bineinteles un film “nu foarte pe placul meu”. De data aceasta nu s-a intamplat asa. Din nou doar intamplarea m-a adus la acest film pentru ca era singurul care incepea in timp util cat sa mai prind si autobuzul catre aeroportul din Nisa. Vreau sa va zic ca am vazut o drama la care m-am prapadit de ras. Si eu si multi altii din sala.

another year 1 460x306 Recenzie Cannes: Another Year (2010)

Another Year” vine de la faptul ca povestea filmului dureaza patru anotimpuri, incepand de primavara si terminandu-se la inceputul iernii. O familie ce are o casatorie perfecta (se ocupa amandoi de gradinarit, isi gatesc unul altuia in fiecare seara, amandoi isi iubesc slujba, au un copil bun cu varsta de 30 de ani) se confrunta cu problemele apropiatilor. De la probleme psihologice cu o buna colega de serviciu a doamnei si pana la moartea sotiei fratelui domnului, cele patru anotimpuri sunt umplute cu diverse situatii aparute in viata acestora. Este un film despre familie, prietenie, dragoste, bucurie, tristete si speranta.

another year 2 460x306 Recenzie Cannes: Another Year (2010)

David Bradley (Ronnie, din film) si Lesley Manville (Mary, din film) au facut niste roluri grozave. Daca o sa-l vedeti, asteptati pana dupa primele 20 de minute. Cu scene statice si triste si cu replici simple si sigure realizatorii au reusit sa puna zambetul (si chiar rasul in hohote) pe fata privitorilor unei drame. Mi-a cam parut rau cand s-a terminat. Parca mai puteau sa mai bage vreo 2 anotimpuri.

8 COMENTARII

  1. […] – Danemarca, 2011 „Pielea în care trăiesc” (La piel que habito) – Spania, 2011 „Un an din viață” (Another Year) – Marea Britanie, 2010 „În patru timpi” (Le quattro volte) – Italia, […]

  2. […] are un rol important. Singurul actor care mai sare în ochi din acest film este Jim Broadbent (Another Year), în rolul soțului lui Thatcher, iar ceilalți nu prea au timp să se remarce. Regia este […]

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.