Elysium (2013)

0

In februarie 2011 aparea reclama “Imported from Detroit” pentru noul model Chrysler, cu Eminem in prim plan, un Eminem care accepta sa apara intr-o reclama Chrysler doar daca aceasta se filma si era produsa in Detroit. Ad-ul a fost un “hit” si a produs buzz atat in online cat si offline. La cateva luni distanta lui Eminem ii era oferit rolul principal intr-un viitor film produs de regizorul lui “District 9” si Sony Pictures pe nume “Elysium”. Rapperul a pus conditia ca unul dintre locurile de filmare sa fie acelasi Detroit. Studioul a zis nu, iar Neill Blomkamp i-a oferit rolul principal lui Matt Damon. Damon a zis da, moment in care bugetul filmului a mai crescut cu $15 milioane (si a ajuns la $115). Revenim.

elysium 1 460x305 Elysium (2013)

Elysium este despre o statie spatiala construita pentru cei bogati, acolo unde miliardarii traiesc fara griji, fara boli si fara razboaie. Totul ar fi fost in regula daca povestea ramanea acolo… insa Pamantul era controlat de roboti, resursele erau pe epuziate, iar saracia si lipsa accesului la un sistem de sanatate asemanator celor bogati ii facea pe toti sa-si doreasca un loc printre cei privilegiati. Printre ei si personajul lui Matt Damon, un tip care de mic isi dorea un loc acolo departe. Dorinta lui creste si mai mult atunci cand, dupa un accident de munca, afla ca mai are de trait numai 5 zile din cauza radiatiilor la care fusese expus. Moment in care devine dispus sa faca orice pentru a ajunge la un aparat de vindecare.

elysium 2 460x305 Elysium (2013)

Am putea spune ca este un film despre viitor insa Neill Blomkamp a declarat ca acesta prezinta conditia umana din prezent, atunci cand a fost intrebat daca asa vede el Pamantul in 2154 raspunzand cu “No, no, no. This isn’t science fiction. This is today. This is now.”. Ceea ce lasa niste intrebari de raspuns…

“Elysium” este un film bun pentru fanii productiilor cu si despre viitorul Pamantului in care Matt Damon face un rol pe masura (il ajuta si finalul) si care se vede excelent in IMAX (mai putin scenele de bataie din final, din care la orice rezolutie te-ai uita oricum nu intelegi nimic). De vazut.

Vizionati trailer:

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.