Tsotsi (2005)

4

A câștigat 13 premii pe la diferite festivaluri din întreaga lume, printre care și premiul Oscar (2006), pentru cel mai bun film străin. La toate aceste succese, s-au mai adăugat alte 12 nominalizări. Pe scurt, Tsotsi apare cu o carte de vizită mai mult decât impresionantă. În plus, a fost comparat cu excelentul Cidade de Deus, al lui Meirelles. De ce alte recomandări mai ai nevoie pentru a nu-l rata?

Dar, cu toate acestea, filmul lui Gavin Hood nu este altceva decât o încercare forțată de a prezenta o poveste siropoasă, despre cum viața unui tip dur se poate schimba în momentul unui jaf, în urma căruia se procopsește cu un bebeluș. Înaintea acestui moment, regizorul s-a străduit din răsputeri să ni-l prezinte cât mai dur cu putință. Tsotsi apare, chiar de la început, un tip tăcut, nemilos, de care toți ar trebui să se teamă. De aceea, decizia de a păstra copilașul, găsit în mașina pe care tocmai o furase, este și mai puțin credibilă.

Download subtitrare “Tsotsi” click aici.

În ciuda interpretării deosebite a lui Presley Chweneyagae, regizorul (și în același timp scenaristul) sud-african, Gavin Hood, își înșală spectatorii cu succes. Tsotsi se vrea un film inteligent, un City of God al Africii, dar nu este decât o creație melodramatică, emoționantă și patetică. O povestioară falsă, dar plină de bune intenții, garnisită cu o muzică perfectă pentru un joc pe calculator. Iar premiile, de care aminteam la început, nu fac decât să confirme inutilitatea festivalurilor de film.

Vizionati trailer:

4 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.