The Reader (2008)

16

the reader afis 208x300 The Reader (2008)Actori: Ralph Fiennes, Kate Winslet, David Kross, Jeanette Hain, Rainer Sellien

Povestea pe care ne-o prezintă acest film se întinde pe aproape 40 de ani. The Reader spune o poveste de dragoste între două personaje din lumi diferite, care rămân legate printr-un fir nevăzut zeci de ani. Deciziile pe care le iau la un moment dat, secretele pe care le păstrează cu orice preţ, le influenţează dramatic şi iremediabil destinele. Nu e neapărat un film despre Holocaust, deşi unul dintre personajele principale a fost un pion în programul de exterminare a evreilor, ci ma degrabă o luptă cu fantomele trecutului şi cu propriile spaime.

Totul începe în anul 1958, atunci când adolescentul Michael Berg întâlneşte o femeie trecută bine de 30 de ani, pe nume Hanna Schimtz, interpretată de Kate Winslet. Ce ar putea dori un băiat de 15-16 ani de la o femeie singură şi deschisă pe plan sexual ? Aşadar, relaţia lor se consumă aproape în totalitate în locuinţa femeii, acolo unde Michael Berg the reader 1 150x150 The Reader (2008)deprinde tainele sexualităţii. În schimbul partidele de sex, femeia are o singură pretenţie. Ea îşi doreşte ca tânărul să-i citească din diversele cărţi pe care le studiează la şcoală. La un moment dat, Hanna Schimtz dispare fără nici o explicaţie din viaţa lui Berg, răvăşindu-l complet.

Download subtitrare “The Reader” in curand.

Când rănile se cicatrizaseră şi viaţa tânărului îşi urma cursul firesc, fiind acum student la Drept, Hanna reapare brusc, iar lucrul cel mai interesant, fără ca măcar ea să ştie. Berg află adevăruri dureroase şi secrete stânjenitoare care nu pot fi dezvăluite cu nici un preţ.
Kate Winslet face un rol memorabil, iar Ralph Fiennes îi dă replicile la acelaşi nivel.
the reader 2 150x150 The Reader (2008)De altfel, pentru acest rol, actriţa a fost recompensată cu un Glob de Aur şi a primit cea de-a şasea nominalizare la Oscar. The Reader este inspirat după cartea cu acelaşi nume scrisă de Bernhard Schlink şi este un film care merită văzut.

Vizionaţi trailer:

16 COMENTARII

  1. @Cinefilul: Si mie mi-a placut mult de tot The Reader. Ideea cu casetele in inchisoare, ei doi comunicand prin lecturi este geniala. Povestea este emotionanta, dragostea prezentata aici pare atat de reala prin jocul personajelor, iar ratiunea si prejudecatile acestora reies atat de bine. Mi-a placut mult mult mult de tot… este must see, dupa cum spui si tu 🙂
    @bozy: nici eu nu m-as entuziasma sincer de Kate Winslet goala. Dar joaca foarte convingator si bine.

  2. am zis doar ca e interesant,nu extraordinar sau “breath taking”,interesant…oricum kate imi transmite o sexualitate speciala

  3. Mi-a placut. Mult. Si mi-a suras faptul ca la reintalnirea acestora, n-au fost reprosuri. Nu s-a spus un “DE CE”, desi cu siguranta ar fi avut loc.

    p.s: I-a pocit numele fetii: Hanna Schmitz. 🙂

  4. @Amelia

    Nu am citit cartea, dar sunt convins ca ai dreptate pentru ca de regula asa se intampla: cartea e mai buna decat filmul.

  5. Am citit mai intai cartea The Reader de Bernhard Schlink inainte de a vedea filmul. Nu am putut sa o las din maini pana nu am terminat-o. Citeam in tramvai, in autobuz, in pauzele de la servici. E o carte super si au trecut ani buni de cand nu m-a mai captivat un roman atat de tare. De la film nu am avut mari asteptari, pentru ca am intuit ca nu se va ridica la nivelul sursei de inspiratie. Ii dau un 10 lui Kate Winslet pentru interpretare, dar raman la ideea ca se putea face ceva mult mult mai bun din cartea lui bernhard schlink. Cat despre Cinefilul, a stiut dintotdeauna sa aleaga filme mai profunde pentru review-uri; ceea ce pot sa-i reprosez e doar faptul ca posteaza cam rar. 🙂

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.