Pay It Forward (2000)

8

Ce copil nu a visat că va schimba lumea într-o zi ? Dar de fiecare dată planurile măreţe erau uitate atunci când prietenii ne chemau la joacă şi lăsam pe umerii adulţilor această responsabilitate. În fond, era problema lor, nu ? E adevărat că noi nu primeam astfel de teme la şcoală, dar chiar dacă am fi primit nu cred că le dădeam prea mare importanţă. Asta crede şi un profesor de gimnaziu dintr-o şcoală americană care an de an îi îndemna pe elevi să îi prezinte o idee care poate schimba lumea. Nimic nu se întâmplase cu generaţiile trecute şi el nu se gândea că acum ar fi fost altfel. Totuşi, un puşti ia tema în serios şi este pregătit să schimbe lumea.

%name Pay It Forward (2000)

Trevor provine dintr-o familie destrămată, cu o mamă care face eforturi să-i asigure tot ce are nevoie şi un tată violent, care revine din când în când pentru a ameninţa liniştea soţiei şi fiului. Într-un asemenea mediu, copilul reuşeşte să găsească o idee spectaculoasă pentru a nu-şi dezamăgi profesorul. El propune un joc care are următoarea regulă: dacă cineva îţi face un bine, atunci eşti obligat ca la rândul tău să ajuţi alte persoane. Un alt lucru bine determinat: trebuie să fie vorba de chestiuni aflate la limita dintre viaţă şi moarte şi să ajuţi oameni în situaţii extreme. Altfel nu se pune. Treptat, acest joc capătă o amploare deosebită, devine cunoscut la nivel naţional, iar Trevor este căutat de ziarişti pentru interviuri şi reportaje. Dar copilul care prin ideea lui schimbase destinul mai multor persoane rămâne fără ajutor atunci când ar fi avut mai mare nevoie.

pay it forward 1 460x226 Pay It Forward (2000)

Trevor este interpretat magistral de Haley Joel Osmont, un actor croit pentru special pentru rolurile tragice, care are o privire în care parcă se regăsesc toate dramele lumii. Asta era la vârsta copilăriei, acum Haley a mai crescut şi este posibil să nu îşi fi păstrat acelaşi farmec. Dar asta e o altă discuţie. Osmont este completat în acest film de Kevin Spacey şi Helen Hunt, doi dintre greii Hollywoodului, iar filmul are la bază cartea cu acelaşi titlu a lui Catherine Ryan Hyde. Ce puţin ne trebuie pentru a încerca să fim mai buni: pay it forward !

Vizionati trailer:

8 COMENTARII

  1. mai deunazi am revazut filmul asta,ce pot sa zic,numai privirea copilului ala te face sa vrei sa faci ceva bn pt lumea asta….chiar mi-a placut si m-as mai uita oricand la el…….:P

  2. l-am vazut demult si ceea ce-mi aduc aminte e ca am plans si eu si sora mea la final……nu radeti…a fost emotionant

  3. Stiu ca pot aduce o nota discordanta..dar filmul e chiar slabut. 100% comercial, destul de previzibil si, sa fim seriosi, rupt de realitate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.