Doubt (2009)

5

poster11 Doubt (2009)Actori: Meryl Streep, Amy Adams, Lloyd Clay Brown, Joseph Foster, Viola Davis.

Iata un film pentru care as fi foarte fericita daca ar castiga un Oscar. „Doubt” este o drama foarte bine realizata, care, desi trateaza un subiect explorat de numeroase filme, totusi exceleaza prin profunzimea trairilor si accentuarea excesiva a starilor emotionale ale personajelor aducand nota de originalitate a filmului. Meryl Streep straluceste din nou, interpretandu-si rolul cu aceeasi maiestrie de care a dat dovada de fiecare data, iar intriga filmului iti va crea emotii pe care cu greu ai sa le poti stapani.getimg51 Doubt (2009)

Actiunea filmului se petrece undeva in jurul anilor ’60, in Bronx. Sora Aloysius (Meryl Streep) este directoare la Scoala St. Nicholas. Odata cu venirea lui Donald Miller, un baietel de culoare, ca nou elev la prestigioasa scoala, lucrurile incep sa se precipite, pe de-o parte datorita faptului ca pustiul este primul de culoare din acea scoala, pe de alta parte prin atentia excesiva pe care parintele Flynn o acorda acestuia, fara nici un fel de retineri. Fiind convinsa de puterea exercitata de parinte asupra copilului, ajutata de Sora James, autoritara directoare porneste o lupta apriga impotriva lui Flynn. Folosindu-se de puternica personalitate, de experienta si caracterul justitiar, atribute pentru care era renumita, reuseste sa il indeparteze pe Flynn, insa nefiind convinsa in totalitate de vinovatia preotului, in sufletul ei se naste acel sentiment opus sigurantei, doubt (indoiala).

Download subtitrare “Doubt” in curand.

getimg71 Doubt (2009)Regizorul si scenaristul Jhon Patrick este si autorul piesei de teatru (Doubt) dupa care a fost inspirat filmul, piesa cu care a reusit performanta de a castiga un premiu Pulitzer si un premiu Tony, iar cu putin noroc va fi rasplatit si din partea Academiei Americane de Film cu un premiu. „Indoiala” este un film excelent in care actorii isi joaca cu desavarsire rolurile, productia de fata venind ca o mare rasplata pentru cinefilii din toata lumea.

Vizionati trailer:

5 COMENTARII

  1. Ar fi meritat o nominalizare pentru cel mai bun film, dar Academia a fost de altă părere. Are cinci nominalizări, patru pentru interpretare, dar e posibil să plece fără vreo statuetă, iar acest fapt nu îi scade meritele.

  2. foarte frumos filmul spre deosebire de final, daca nu apareau semnele alea de remuscare al sister-ei sefe poate ca era mai realist si deci mai potrivit

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.