All the King’s Men (2006)

0

Actori: Sean Penn, Jude Law, Kate Winslet, Anthony Hopkins, James Gandolfini

Steven Zaillian nu este un regizor mare. Nu are renumele unui Scorsese, Tarantino sau George Lucas. Însă modul în care surprinde acţiunea, felul în care camera urmăreşte firul naraţiunii şi ne prezintă personajele, atenţia la cele mai mici detalii şi atmosfera plină de realitate pe care o emană fiecare cadru îl transformă pe Zaillian într-un adevărat talent.Aceasta nu este prima dată când cartea lui Robert Penn Warren „vede” lumina ecranului de cinema. În 1949, Robert Rossen îndrăznea să ecranizeze primul acest roman, pentru care Robert Penn Warren a câştigat premiul Pulitzer. Iar îndrăzneala sa i-a adus lui Broderick Crawford un Oscar pentru interpretarea lui Willie Stark.

De data asta, în 2006, versiunea lui Zaillian a trecut neobservată de 154915 king l 225x300 All the Kings Men (2006)către membrii Academiei Americane. Dar un astfel de lucru contează mai puţin…Sean Penn este excelent, ca întotdeauna. Jude Law nu este cu nimic mai prejos. Iar Anthony Hopkins, James Gandolfini şi Kate Hudson îşi aduc contribuţia pentru a realiza un film mare, un film politic, un film despre putere, corupţie şi integritate.

Pe scurt, povestea celor 128 de minute este cât se poate de simplă: Willie Stark (Sean Penn) ajunge, printr-un concurs de împrejurări, guvernator al statului Louisiana. Are 22men1650 300x198 All the Kings Men (2006)grijă să şi-l apropie pe Jack Burden (Jude Law), un jurnalist la un ziar din New Orleans, propunându-i să lucreze pentru el, iar ce se întâmplă mai departe poţi urmări liniştit(ă) pe ecranul televizorului sau pe monitorul calculatorului.

Download subtitrare “All the King’s Men” click aici.

Încă din primele momente, genericul ales de Steven Zaillian, la care se adaugă muzica realizată de James Horner, te avertizează că urmează să fii martor la ceva magnific. Iar dialogurile şi discursurile lui Willie Stark sunt atât de bine concepute şi interpretate încât îţi dai repede seama că ai de-a face cu nişte profesionişti. All the Kings Men este un film care nu-ţi dă voie să uiţi câteva lucruri: „What you don’t know won’t hurt you” şi, pentru că o serie de alegeri tocmai a avut loc şi la noi, nu ar fi rău să ţii minte şi următoarele cuvinte: „If you don’t vote, you don’t matter!”

Vizionati trailer:

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.