Documentare romanesti la festivalul Ready Steady Doc!

0

In perioada 16 – 23 februarie 2012, la Londra se desfasoara festivalul de film documentar european Ready Steady Doc!, eveniment ce isi propune sa ofere o noua perspectiva cinematografica asupra sportului in anul Jocurilor Olimpice. In cadrul acestui eveniment vor fi prezentate si doua documentare romanesti: Australia (regia: Claudiu Mitcu) si From Romania with Love (regia: Rene Eckert). Cele doua filme vor fi proiectate in data de 20 februarie 2012, la cinematograful Cine Lumiere – Institutul Francez.

Filmul Australia (productie originala HBO Romania) urmareste evolutia echipei nationale de fotbal a persoanelor fara adapost din Romania si participarea acesteia la competitia Homeless World Cup din Australia in 2008. Documentarul ii prezinta pe cei sapte jucatori in mai multe ipostaze si analizeaza trairile tinerilor proveniti dintr-un mediu defavorizat fata de competitia la care iau parte.

Documentarul From Romania with Love (coproductie romano-germana) reuneste tineri din Slovacia, Franta, Polonia, Ungaria si Romania care impartasesc aceeasi pasiune – snowboard-ul. Acestia fac o excursie in Muntii Carpati, unde au loc mai multe discutii despre dezvoltarea snowboard-ului ca sport in Europa de Est. In plus, documentarul prezinta si problemele cu care se confrunta tinerii romani care practica snowboard-ul.

Festivalul de film documentar european se afla la cea de-a cincea editie, urmand sa prezinte 14 filme pe tema sportului din 12 tari.

sursa.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.