Hairspray (2007)

3

hairspray 72809 84 150x150 Hairspray (2007)Actori: John Travolta, Michelle Pfeiffer, Christopher Walken, Amanda Bynes, James Marsden, Queen Latifah, Britanny Snow, Zac Efron

Oh da! Trebuia sa-ncep asa, c-altfel nu ramaneam pe baricade. Ce mi-a atras atentia asupra lui “Hairspray” este pleiada din distributie. Old school vs New school, daca-i pot spune asa. A ajuns sa ma fascineze faptul c-o gramada de nume sonore din aria cinematografica se poate aduna pentru a face ceva; un ceva mai mult sau mai putin bun. Eu nu-nghit musicalurile, de fapt, turbez de rabdare atunci cand am de-a face cu vreunul, dar in acest caz, cum era sa ratez un John Travolta curpins de febra rock’n’roll? Oachesul cuceritor din “Grease”, este infatisat aici prin porii unei durdulii mame, cu vagi probleme existentiale. Interesant, nu? Pacat ca totusi este usor aburitor filmul, salvandu-l doar vivacele soundtrack ce-mi da mie si acum tarcoale.

Baltimore, anii ’60. Ce poate reprezenta centrul de interes pentr-un orasel calm si retras? d Hairspray (2007)Poate show-ul Corny Collins, spectacol sub forma unui musical la care activau tinere talente ale urbei. Ierarhia este clar structurata astfel ca ne ciocnim de Amber Von Tussle, fiica directoarei show-ului si Link, iubitul acesteia, stalpi de baza ai intregii scenete. Faceti cunostiinta cu rotunjoara Tracy Turnblad, o adolescenta ce-si doreste cu ardoare sa intre in coregrafia spectacolului. Amuzanta, plina de viata, visatoare, ea si buna ei prietena Penny (Amanda Bynes), vor incerca sa mearga la preselectia organizata de staff-ul emisiunii, pentru a ocupa ulteriorul loc ramas vacant.

Download subtitrare “Hairspray” in curand.

de Hairspray (2007)Acum, nu va asteptati la intrigi puternic iscusite sau povesti cu talc caci, inainte de toate, ne confruntam c-un musical. Toti actorii de care vorbeam in introducere vor dansa si canta la un moment dat in film; ajunsesem chiar s-astept prestatia fiecaruia. Amuzant sa-l suprind pe Travolta deghizat in femeie, pe Walken in familist convins, Pfeiffer, la femme fatalle, iar restul tinereilor, neatinsi de entuziasmul artistic. Singurul substrat, care atinge intr-o oarecare masura si este usor sesizabil, este problema rasismului. N-am specificat intamplarea in rezumat, va veti izbi de ea, dar tin sa precizez ca m-a intristat un pic. Dar probabil de-a lungul lungii noastre istorii, ceilalti au intampinat fapte cu mult mai injositoare, poate chiar radicale, asa ca nu ne ramane decat sa ganguram linistiti, in batiste democratice.

Vizionati trailer:

3 COMENTARII

  1. am vazut filmul acum vreo 3 sapt pe hbo..si pot sa spun k pana la sfarsitul lui aveam o pofta nebuna de dans.melodiile sunt antrenante, jucause si nicidecum plictisitoare. merita vazut!

  2. […] TV1000, Hairspray 2007 (Michelle Pfeiffer, John Travolta, Nikki Blonsky): Comedie, […]

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.