Colombiana (2011)

4

Colombiana nu este chiar cel mai bun film de acţiune pe care l-am văzut anul acesta, dar nici un eşec nu pot spune că este. Are unele părţi suficient de captivante încât să te facă să nu-ţi iei ochii de la ecran, iar altele la care îţi doreşti să nu fi rămas fără floricele. Regizorul de la Transporter 3 ne oferă o combinaţie dintre un film prost şi unul bun. Plus, ideea devine deja un stereotip pentru producţiile de acest gen, am mai întâlnit-o anul acesta în Hanna.

La vârsta de numai 9 ani, Cataleya Restrepo este martoră la uciderea părinţilor ei, de către nişte mafioţi. După ce reuşeşte să scape de aceştia, ajunge sub ocrotirea unchiului ei din Chicago, care o pregăteşte să se răzbune. Cincisprezece ani mai târziu, Cataleya este o femeie dură, o asasină cu sânge rece. Unicul ei scop este să-l ucidă pe cel responsabil de moartea părinţilor ei, indiferent cât de multe victime sau sacrificii trebuie să facă pentru a ajunge la el.

Filmul mi s-a părut că a fost făcut în grabă, dacă s-ar mai fi lucrat puţin la acţiune şi la personaje, ar fi avut un potenţial chiar mare. Nu au lipsit situaţiile previzibile, dar ce mi-a plăcut cel mai mult au fost metodele inteligente pe care protagonista le-a folosit pentru a ucide şi pentru a scăpa din mâinile FBI-ului. Au adus un plus filmului şi l-au mai depărtat puţin de categoria “another typical action movie”. În ipostaza de asasină dură, Zoe Saldana părea a fi precum peştele în apă. Şi-a interpretat foarte bine rolul, a fost naturală, însă în afară de ea, distribuţia este anonimă. Iar asta e cam descurajant. Pentru cineva care nu e fan de-al actriţei sau al genului, această producţie poate trece neobservată. Un alt minus a reprezentat şi alternarea patetică a două limbi într-o conversaţie, engleza respectiv spaniola. Americanii ăştia chiar cred că tot globul le vorbeşte limba în viaţa de zi cu zi sau în situaţiile limită. De asemenea, deşi povestea e una dramatică, iar în general crimele nu au nimic haios în ele, filmul reuşeşte într-un fel să te şi amuze.

În altă ordine de idei, Colombiana nu este neapărat o pierdere de vreme, ci un film pe care-l poţi vedea în lipsă de altceva.

Vizionati trailer:

4 COMENTARII

  1. pare a fi in genul lui Hanna,macar pe asta o mai “lasat-o” sa creasca pana s-o trimita in lupta.
    dar cred ca ii mult mai bun dar nu cred ca ar merita o vizita in cinema…

  2. […] ea devine repede un asasin de succes și pornește în căutarea răzbunării. Simona – FilmeTari Colombiana nu este chiar cel mai bun film de acţiune pe care l-am văzut anul acesta, dar nici un […]

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.