Cele mai nominalizate actriţe la Oscar

6

Actriţele prezente în acest clasament au peste 100 de nominalizări în cele 82 de ediţii de până acum ale Oscarurilor. Aici este o mică parte din istoria celor mai celebre premii cinematografice din lume. Sunt sigur că ştiţi cine este cea mai nominalizată actriţă din istorie, dar ştiţi şi cine a câştigat cele mai multe statute ? Acest răspuns şi poate şi altele le veţi întâlni în clamentul de mai jos, al celor mai „oscarizate” actriţe.

Meryl Streep

A strâns 16 nominalizări (inclusiv cea din acest an) în 31 de ani şi cu greu va fi putea fi egalată sau depăşită în condiţiile în care principalele urmăritoare au cu 9-10 nominalizări mai puţin. Dacă o ţine în acest ritm poate depăşi lejer 20 de nominalizări până la sfârşitul carierei. Prima nominalizare a fost în 1979 pentru The Deer Hunter, ultima în 2010 pentru Julie and Julia. A câştigat doar de două ori premiul Oscar: în 1980 pentru Kramer vs Kramer şi trei ani mai târziu pentru Sophie’s Choice.

Katharine Hepburn

Are numai 12 nominalizări, dar 4 premii Oscar, ceea ce o face cea mai premiată actriţă de către Academia Americană. Ca un element inedit, a câştigat chiar de la prima nominalizare, în 1934, pentru Morning Glory şi la ultima On Golden Pond, în 1982. Celelalte două statuete au venit în 1968 pentru Guess Who’s Coming to Dinner şi în 1969 pentru The Lion in Winter.

Bette Davis

Bette Davis, un alt „monstru sacru” al Hollywood-ului, încheie acest podium cu 10 nominalizări la Oscar. Prima a avut loc în 1936, iar ultima în 1963. A câştigat de două ori, în 1936 pentru Dangerous şi în 1939 pentru Jezebel.

Geraldine Page

Nu este un nume foarte cunoscut celor mai tineri, dar cu toate acestea a fost o actriţă extrem de apreciată de Academia Americană de Film, fiind nominalizată de 8 ori la premiile Oscar, între 1954 şi 1986. A câştigat chiar la ultima nominalizare pentru The Trip to Bountiful.

Ingrid Bergman

Şi-a câştigat celebritatea după Casablanca, dar recunoaşterea din partea specialiştilor avea să vină după aceea. A avut 7 nominalizări la Oscar în 35 de ani. A câştigat mult râvnita statuetă de trei ori: în 1945 pentru Gaslight, în 1957 pentru Anastasia şi în 1975 pentru Murder on the Orient Express.

Jane Fonda

Şapte nominalizări a strâns şi Jane Fonda între 1970 şi 1987. A câştigat de două ori: în 1972 pentru Klute şi în 1979 pentru Coming Home. A cam renunţat la actorie la începutul anilor 90, de atunci şi până acum apărând numai în două producţii: Monster-in-Law în 2005 şi Georgia Rule în 2007.

Greer Garson

Ultima din acest club select este Green Garson, care a avut multe împliniri în cea 92 de ani de viaţă, printre care şi 7 nominalizări la Oscar, între 1940 şi 1961. A câştigat o singură dată, în 1943 pentru rolul din Mrs. Miniver.

Urmează o listă de zece actriţe, care au avut şase nominalizări până în prezent, iar unele au şansa de a depăşi această performanţă în următorii ani. Este vorba de Jessica Lange – 6 nominalizări (2 premii), Maggie Smith – 6 (2), Ellen Burstyn – 6 (1), Judi Dench – 6 (1), Vanessa Redgrave – 6 (1), Sissy Spacek – 6 (1),Norma Shearer – 6 (1), Kate Winslet – 6 (1), Deborah Kerr – 6 (0) şi Thelma Ritter – 6 (0).

6 COMENTARII

  1. Meryl Streep este un artist extraordinar care e prezent pretutindeni. Am impresia ca in ultimii 10 ani, de cand urmaresc eu domeniul cinematografic a fost omniscienta. Din punctul meu de vedere, Kate Winslet ar avea puterea si talentul de a se apropia de performantele incontestabile ale lui Meryl. Of course, in ani de zile…

  2. Intr-adevar, Kate Winslet este cea mai bine plasata pentru a se apropia de Meryl, dar va fi foarte, foarte greu.

  3. Nu de multe ori ne-am lovit de nedreptati in viata de zi cu zi si sunt sigura ca pe ici pe colo, Meryl Streep merita mult mai mult decat doua premii. Desi este cea mai nominalizata este cu mult mai mult apreciata de fani. Cand vad un film in care ea joaca, nu recunosc actorul decat la sfarsut cand in generic ii apare numele, Meryl este metamorfoza tuturor personajelor, nefiind actor si personajul in sine. Nu sunt sigura daca talentul sta in practica sau doar in harul ei minunat care ne-a motivat sa vedem un film in care ea interpreteaza. la mai multe, Meryl.

  4. Sunt convinsa ca Meryl Streep poate sa joace orice fel de personaj, nu se poate contura (scrie) un personaj fara ca ea sa nu-l poata juca. Din punctul meu de vedere este actrita perfecta si de-alungul anilor ea ne-a demonstrat-o in fiecare secunda cand apare pe ecran. Este actrita care a primit un Oscar din partea mea in fiecare film pe care l-am vazut cu ea, si astfel are cele mai multe oscaruri.Sunt zile intregi dupa ce am vazut un film cu ea, in care personajul inca joaca in mintea mea, cred cu tarie ca personajul interpretat de ea este mai veridic decat in realitate, fie ca este vorba de un personaj real sau fictional. Gata… cuvintele-mi sunt prea sarace pentru a exprima o asemenea minune…

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.