Câștigătorii de la NexT 2013

0

Gala de premiere a ediției de anul acesta a desemnat câștigătorii competiției. Cele 7 premii acordate participanților constau în bani, cărți, promovare intensivă pe fațada media Cocor, cursuri de fotografie, o cameră video Sony și un loc în juriul tânăr Emile Cantillion la Festialul de Film Francofon de la Namur.

892516_10151531481512295_1093646807_oTrofeul NexT de anul acesta se va duce în Portugalia pentru scurt metrajul Os vivos tambem choram (Si viii plang), regizat de Basil Da Cunha. Sound designer-ul filmului, Filipe Tavares, a fost prezent pentru înmânarea premiului cel mare.

Trofeu - Filipe Tavares (Sound Director)Premiu pentru Cel mai bun scurt metraj românesc a fost acordat lui Liviu Sandulescu pentru filmul Betoniera.

Liviu Sandulescu

Premiul publicului pentru film românesc i-a revenit anul acestua regizorului Adrian Silișteanu pentru scurt metrajul Șanțul, iar pentru film străin, lui Timon Modersohn pentru scurt metrajul Kaiser & Konig.

Adrian SilisteanuPremiul “Cristian Nemescu” pentru Cea mai bună regie a fost acordat regizorului spaniol Chema Garcia Ibarra pentru filmul Misterio (Mister), iar premiul “Andrei Toncu” pentru Cea mai buna coloana sonora i-a revenit lui Ioan Filip pentru filmul Treizeci.

Ioan Filip

Câștigătorul unui loc în Juriul Tânăr “Emile Cantilion” i-a revenit tânărului student la UNATC, Andrei Luca, pentru cronica realizată de acesta pentru filmul Toată lumea din familia noastră, regizat de Radu Jude.

Andrei LucaPremiile Spectatorilor Norocoși au fost acordate pentru 10 persoane care și-au votat filmul preferat în timpul proiecțiilor, 5 dintre acestea urmând să participe la un curs de fotografie, iar celelalte 5 au primit câte un pachet cu cărți, muzică și filme din partea librăriei Cărturești.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.