Cannes: Et Maintenant On Va Ou? (2011)

3

En: Where do we go now?
Regia: Nadine Lebaki (Liban)
Durata: 1h40
Limba: Araba
Selectia: Un Certain Regard

Uitasem cum e sa vezi un film intr-o limba pe care nu o intelegi (in cazul de fata araba), cu doua subtitrari (in engleza si franceza). Pana m-am obisnuit ma uitam ba colo, ba dincola (da, n-am zis nimic interesant pana aici). Si era nici sa nu dureze foarte mult pentru ca nici nu a inceput bine filmul si au “bagat” oamenii un dans a la Bollywood.

Desi bun (lumea a aplaudat, a ras si a plans) filmul nu l-as mai vedea si a doua oara. Da, a facut femeile sa planga si s-a terminat cu o dedicatie pentru toate mamele, dar i-a lipsit ceva. Povestea? Oamenii dintr-un sat trebuie sa convietuiasca chiar daca sunt jumatate crestini, jumatate musulmani si se mai afla si intr-o situatie nationala destul de delicata pe puncte religioase. Si cine sa-i opreasca pe barbatii care abia asteptau sa-si dea unul altuia in cap? Nevestele lor…

3 COMENTARII

  1. […] venit macar un film pe zi sa bifez), film care per total a meritat. Parerea mea despre el o gasiti aici. Dupa acest lucru am facut o plimbare pe faleza (La Croisette) si am luat un tren, pana la hotel, […]

  2. Ultima imagine din articol m-a dus cu gandul la pictura lui Jacques-Louis David – L’Intervention des Sabines. Si, daca stau sa ma gandesc mai bine, povestea filmului – acum realizez ca orele de “Limba latina – Elemente de cultura” din liceu au fost si ele bune la ceva – aduce un pic cu legenda “rapirii sabinelor”. Barbatii pe cale sa se razboiasca, religiile diferite, situatia politica delicata si femeile dornice de pace sunt elementele comune atat legendei, cat si filmului.
    Coincidenta aceasta m-a facut curioasa si tare as vrea sa vad filmul. Oare o sa apara si la cinematografele din Bucuresti?

  3. In principiu filmele care apar la Cannes vin la noi abia peste un an, si asta daca vin. Sunt mai mult firme de arta si nu comerciale si de aceea nu foarte multi distribuitori se agita sa le aduca. Cel mai probabil nu-l vei vedea la cinematograf.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.