Candy (2006)

2

Cu vreo 2 ani inainte sa-i dea viata halucinantului psihopat, Joker, ce i-a adus o binemeritata statueta Oscar, cea mai buna prestatie a regretatului Heath Ledger a fost cea din emotionantul ,,Candy”. La doar un an de la rolul ce l-a consacrat, din Brokeback Mountain (prima sa nominalizare la Premiile Academiei Americane), actorul australian venea in forta cu o noua interpretare remarcabila, de acesta data in rolul unui tanar dependent de droguri, ocazional poet si indragostit, Dan.

candy dvd gallery 001 460x345 Candy (2006)

Regizat de Neil Armfield, un nume respectat in domeniul artei teatrale din Australia, care semneaza si scenariul adaptat dupa romanul best-seller al scriitorului Luke Davies, filmul spune povestea de iubire umbrita de efectele nemiloase ale dependentei de droguri. Totul se invarte in jurul personajului principal, Candy(Abbie Cornish), si la propriu si la figurat. Ea este o tanara sensibila, inocenta, desavarsita in artele plastice, dornica sa incerce lucruri noi. El (Dan) este indragostit de muza creeatiilor sale, dependent de drogurile care, aparent, il fac un poet mai bun. Inocenta deosebita a fetei si curiozitatea specifica, o vor impinge rapid in lumea iubitului ei, de unde nu va mai fi cale de intoarcere. Curand vor trece impreuna prin cele 3 stari: din Paradisul iluzoriu vor ateriza brutal cu picioarele pe Pamant, apoi vor experimenta chinurile Infernului, acestea reprezentand trnsformarile cauzate de dependenta. Toate, sub privirile ingrozite si neputincioase ale parintilor tinerei si ale prietenului lor comun, si el dependent (Geoffrey Rush). Povestea celor doi mai poate fi rezumata si cu ajutorul unei replici bantuitoare apartinand prietenului lor, Casper (Rush): ,,Cand te poti opri nu vrei, iar cand vrei, nu te mai poti opri”.

candy11 460x349 Candy (2006)

Spre deosebire de alte filme de gen, acesta se diferentiaza prin aspectul sau extrem de convingator.  Aproape ramai cu impresia vizionarii unui documentar, iar asta datorita suflului nou adus de Armfield, care foloseste in mod inspirat tehnica teatrala ce l-a facut celebru in tara sa.  Acesta se bazeaza mult pe expresivitatea actorilor, care fac o treaba excelenta. Heath Ledger este absolut electrizant si totodata ii ofera personajului o vulnerabilitate aparte, iar Abbie Cornish te lasa pur si simplu fara cuvinte, osciland perfect de la o stare la alta (interpretare la fel de buna ca in poeticul,,Somersault”). Cornish, a fost comparata de critici, cu o versiune mai tanara a talentatei Nicole Kidman, datorita modului de interpretare si alegerii rolurilor dificile cu care a obisnuit. In mod cert, e o actrita ce nu trebuie scapata de sub vizor pe viitor. Prestatiile celor doi australieni sunt complimentate de restul distributiei, in roluri esentiale. Pe scurt, filmul te va soca, te va cutremura din temelii, te va intrista, dar te va si incanta ( vedeti scena in care Dan intra in locuinta cuplului, zarind pe toti peretii din interior mesajele haotice ale lui Candy, pline de poezie si disperare).

Vizionati trailer:

2 COMENTARII

  1. Foarte tare filmul.Bine jucat… mi-a placut si faptul ca s-a pus mare accent pe cele 2 personaje in ciuda faptului ca sunt chiar putine in acest film.O poveste de viata… Merita cu siguranta vazut!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.