Cairo time (2009)

3

“I’m glad I waited… “

Un film cu potential care ar fi putut sa fie mult mai bun, face greseala de a se adopta unor conventii care nu doar ca nu multumesc, ci fac pelicula una cumpatata intr-un mod deranjant. Ne-am obisnuit cu filmele de dragoste dintre adolescenti.  Ei bine,  „Cairo time” este o drama romantica ai carei protagonsiti sunt maturi prin gandire si aspect.O propunere indrazneata din partea regizoarei Ruba Nadda  (pusa pentru prima oara in postura de a nu fi producator sau cinesat pentru unul din filmele sale). Productia a reusit sa fie selectie oficiala la trei festivaluri de renume: San Francisco, Tribeca si Toronto. La cel din urma a adjudecat premiul pentru cel mai bun film Canadian in 2009. Durata filmarilor nu a depasit mai mult de 25 zile, majoritatea figurantilor fiind coopotati dintre trecatorii care treceau intamplator pe acolo.

cairo time 1 460x258 Cairo time (2009)

Nu vreau sa fortez nota, dar filmul aminteste indirect de clasicul „The Bridge of Madison County” (vezi secventa din masina spre sfarsit). Juliette Grant (Patricia Clarkson) are un mariaj fericit cu sotul sau Mark (un personaj aproape absent- Tom McCamus) diplomat ONU. Prins intre responsabilitatile de munca, se vede nevoit sa apeleze la un vechi prieten al sau, Tareq (Alexander Siddig) pentru a fi ghidul sotie sale. Doreste sa se asigure de protectia sa, pana cand acesta va ajunge in caldurosul Cairo. Pe masura ce acestia petrec tot mai mult timp impreuna, fara a anticipa, se vor gasi prinsi intr-o aventura al carei deznodamant nu poate fi decat unul singur.Va las pe voi sa il descoperiti.

cairo time 2 460x258 Cairo time (2009)

Pe langa povestea celor doi protagonisti, filmul este un prilej scuzabil pentru a face cunostinta cu unele traditii ale egiptenilor si spre dezamagirea mea, mai putin cu peisajele ofertante ale acestuia. Mai avem inserate unele mici povesti care vor intriga, surprinde sau intrista, insa nu fac decat sa intregeasca filmul per ansamblu. Subiectul pare banal la prima vedere, insa daca aveti rabdare (actiunea este poate inceata pentru gustul unora), spre finele filmului veti realiza ca ati fost invitati involuntar la scrierea unui jurnal de calatorie ce s-a redactat pe parcursul vizionarii.

Vizionare placuta!

3 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.