Blue Jasmine (2013)

2

Nimeni nu o să spună vreodată că Blue Jasmine este filmul său preferat. Blue Jasmine o să fie pus pe ultimul raft de sus și uitat de cinematografie. De ce? Pentru că ne arată o perspectivă greu de privit. Pentru că răscolește ceva în noi, ceva ce poate am vrea lăsat în pace. La venerabila vârstă de 80 de ani Woody Allen pune mai mult suflet într-un singur film decât au 99% din cele pe care le-am văzut anul acesta… împreună.

blue jasmine 269504l e1378282477882 Blue Jasmine (2013)

Woody Allen folosește peliculele sale ca o formă de terapie, pentru a găsi răspuns la multe din întrebările sale existențiale și pentru a-și trata angoasele. Slavă cerului, are destule! De data aceasta ne prezintă povestea unei femei casnice din New York (Blanchett) care ajunge în pragul falimentului (și a unei căderi nervoase) datorită soțului său escroc (Baldwin). Aceasta se mută la sora ei (Hawkings), în San Francisco, unde încearcă să se reinventeze. Jasmine va fi oglinda tuturor anxietăților și problemelor pe care vrem să le dăm la o parte, și este groaznic de incomfortabil să le vedem pe un ecran așa mare, printre atât de mulți oameni.

blue jasmine cate blanchett bobby cannavale sally hawkins e1378282542461 Blue Jasmine (2013)

Filmul traversează între momente diferite din viața lui Jasmine cu o eleganță surprinzătoare, și deși trecutul ne este expus în bucăți consistente câteodată, proporția se păstrează, permițând analiza contrastului evident. Dialogul este excepțional de elocvent, dovedind criticilor că Allen nu și-a pierdut încă farmecul și talentul pentru discursuri. Toți actorii au șansa lor să strălucească pe marele ecran, dar Cate Blanchett fură aplauzele din prima până în ultima clipă. Este un film care ne va aminti de începuturile lui Allen în scaunul regizoral, o mică supriză pe care începutul toamnei ne-o rezervă. Filmul are premiera pe 6 septembrie.

Vizionați trailerul:

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.