Black Ice (2007)

0

Ca să nu existe confuzii cu alte producţii cu acelaşi nume, vă spun că titlul original este Musta jaa şi este un film finlandez. Foarte greu pătrund în ţara noastră producţiile din zona nordică, eventual pe la diverse festivaluri ori programate la ore aproape imposibile de câte un post de televiziune. Dar de cele mai multe ori, filmele din această zonă sunt adevărate revelaţii, iar Black Ice nu face excepţie. Am descoperit cu plăcere un film inteligent, bine jucat, bine regizat, cu o poveste atrăgătoare şi incitantă în acelaşi timp, despre un subiect destul de comun, dar tratat într-un mod cu totul diferit decât aţi văzut până acum, mai ales în filmele americane.

black ice 1 300x184 Black Ice (2007)

Saara este medic ginecolog şi află chiar de ziua ei de naştere că Leo, soţul ei, un arhitect de succes, o înşală. La început femeia nu are certitudini, doar o bănuială, dar începe să facă investigaţii şi aşa află că bărbatul ei are o aventură cu o femeie mai tânără. De-abia din acest punct ea acţionează diferit faţă de alte femei aflate în situaţia sa. Astfel, inventându-şi o altă identitate, ea se împrieteneşte treptat cu Tuuli, amanta soţului. Aşa află că Tuuli nu era prima femeie cu care Leo o înşela, dar şi alte detalii picante ale relaţiei dintre ei. Saara reuşeşte să-i câştige încrederea lui Tuuli, devine cea mai bună prietenă a acesteia, îi află aproape toate secretele şi toate planurile. Dar ce urmăreşte până la urmă Saara prin această apropiere ? Pune la cale un plan prin care să se răzbune drastic atât pe soţ, cât şi pe amantă ? Sau este doar un joc masochist prin care vrea să-şi provoace şi mai multă suferinţă ?

black ice 2 300x211 Black Ice (2007)

Răspunsul la aceste întrebări îl veţi afla dacă urmăriţi filmul.Black Ice reuşeşte să surprindă spectatorul cu câteva întorsături de situaţie şi cu un final din care nimeni nu are de câştigat, dar prin care eroii principali sunt pedepsiţi pentru acţiunile realizate. Regizorul Petri Kotwica (tot el semnează şi scenariul) are câteva cadre excepţionale, care reuşesc să transmită multe informaţii, fără a se folosi de vreun dialog. El mânuieşte cu măiestrie şi cadrele încărcate de senzualitate şi reuşeşte ca nuditatea prezentă din plin în film să nu se transforme în ceva vulgar. Black Ice a fost în competiţie pentru Ursul de Aur la Berlin în 2008.

Vizionaţi trailer:

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.