Being John Malkovich (1999)

1

Cine nu ar vrea să fie în pielea altcuiva, la un moment dat în viață? Acesta este un film în care lucrul acesta fantezist este posibil, la propriu.  Regăsesc multe tente comice, dar pe tot parcursul vizionării lui le-am cam plâns de milă personajelor. Subiectul este foarte interesant și captivant, ajungi să exclami de câteva ori ,,Vai nu cred! Serios?” ceea ce înseamnă că și-a cam atins scopul. Ce e și mai inedit este faptul că actorul Jhon Malcovich își joacă o versiune fantezistă a lui ca actor propriu-zis.

Totul porneşte de la  Craig Schwartz (John Cusack), un păpuşar neapreciat de nimeni, se angajează ca funcţionar la etajul 7 1/2 al unei clădiri de birouri. Probabil notiunea de 7 ½ vă aminteşte de peronul 1 ¾ din Harry Potter, ceea e un pic amuzant, dar este şi cuvântul cheie care face legătura între fantezie şi realitate. Plictisit de căsnicia sa de 10 ani cu Lotte (o Cameron Diaz creaţă şi hipioată), Craig devine obsedat de frumoasa Maxine (Catherine Keener),colega sa de la birou, care însă îl respinge. Supărat, Craig se întoarce în biroul său, iar într-un moment de exasperare, izbeşte o uşă şi descoperă un pasaj secret. Atras într-un tunel întunecat, umed, Craig îşi dă seama că a descoperit accesul la experienţa unica de a fi… John Malkovich! Iar acesta este abia începutul. Portalul respectiv nu va rămâne necercetat.

Eu cred că este unul din cele mai originale filme produse vreodată. Îl găsim pe John Cusack într-o postură nemaiîntâlnită, pe Cameron Diaz într-un rol mai deloc potrivit ei, dar pe care l-a jucat cu succes și un John Malcovich deosebit de special în contextul aflat. Nu sunt explicate motivele științifice pentru care se întâmplă acel lucru bizar de a pătrunde în mintea și viața lui Malcovich, însă este explicat pe cât posibil contextul și fenomenul. Este interesant să vedeți cum reacționează fiecare personaj în parte vis-a-vis de acest fenomen. Practic toți sunt fascinați și îndrăgostiți de idee, dar pe parcurs lucrurile iau întorsături fabuloase. Catherine Keener (frumoasă Maxine) este deosebit de seducătoare și în aceeași măsură de malefică, rolul ei fiind unul tipic în astfel de circumstanțe.

Am rămas destul de fascinată pentru că filmul intră la categoria,,mind-blown” și m-am grăbit să va împărtășesc și vouă acest lucru. Este numai bun când vrei să vezi un film complex, după atâtea acțiuni, drame romantice sau comedii de duzină.

Vizionați trailer:

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.