Beetlejuice (1988)

3

Sunt sigura ca v-ati dat seama pana acum cam ce filme imi plac mie. Cu cat mai colorate, inedite, usor suprarealiste, ironice si chiar creepy, cu atat mai bine. Evident ca Tim Burton este unul dintre regizorii mei preferati si am fost putin suparata cand Saramon mi-a luat-o inainte si a scris el despre The nightmare before Christmas. Dar nu-i problema. Am zis ca ma revansez cu un alt film semnat de Burton, Beetlejuice.

Pe Beetlejuice sigur il stiti din desenele animate cu acelasi nume. Ceea ce multi nu stiu insa, este ca desenele acelea au fost inspirate din film si nu invers, cum crezusem si eu initial. Povestea, de asemenea, este diferita de cea din desene. Daca Beetlejuice si protagonista Lydia Deetz erau prieteni foarte buni, in film lucrurile stau cu totul altfel. De fapt, filmul debuteaza cu Barbara (Geena Davis) si Adam (Alec Baldwin), care mor intr-un accident de masina si raman, fara voia lor, in casa in care locuisera pe cand erau in viata. Intre timp, in aceea casa se muta familia Deetz, in cap cu excentrica Delia, o presupusa artista. Odata cu Delia (Catherine O’Hara) mai vine si Lydia (Winona Ryder), fetita gotica si retrasa, imbracata doar in negru si tatal ei destul de timid. Barbara si Adam sunt disperati. Casa lor este invadata iar ei nu pot face absolut nimic. Se inchid in pod si apeleaza la cartea Handbook for the Recently Deceased pentru a rezolva cumva situatia. Dar acestia nu trec neobservati. Ciudata Lydia ii poate vedea si curand toti trei se imprietenesc. Fetita promita sa ii ajute sa paraseasca aceasta lume, dar din nesabuinta apeleaza la Beetlejuice (Michael Keaton), un soi de strigoi care, odata chemat, creaza si mai multe probleme pentru cei ai casei.

Am iubit acest film! Mi-au placut decorurile, machiajul, lumea celor morti care e la fel de colorata si aiurita ca si lumea celor vii. Tim Burton este un maestru in a crea personaje unice, deosebite si de neuitat. Stilul morbid dar si foarte amuzant al sau este cat se poate de evident in Beetlejuice. Daca sunteti familiari cu desenele animate atunci sigur veti recunoaste elemente in film.  In rest ce pot sa zic, e o productie haioasa, o comedie neagra reusita si un film care trebuie neaparat sa fie pe lista voastra de must see.

3 COMENTARII

  1. […] Hurt):Horror, SF 23:10 / TVR 1, Little Fish 2005 (Cate Blanchett, Sam Neill ): Drama 23:30/ MGM, Beetlejuice1988 (Alec Baldwin, Michael Keaton, Geena Davis, Winona Ryder): Comedie, […]

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.