Battle: Los Angeles (2011)

8

Invadarea Lumii: Los Angeles este un fel de Independence Day privit mai mult din ochii soldatilor. Imi aduce aminte de “Black Hawk Down” (si am vazut ca si altora le aduce aminte) ca stil de “supraveghere” a unitatii militare din prisma careia ni se spune povestea, dar si de Cloverfield ca stil de filmare (fara trepied). Spre deosebire de cel din urma, Battle: Los Angeles nu devine obositor, iar vizionarea intr-un cinematograf digital este o adevarata placere. Ce sa mai … , eu il laud si pentru ca-mi plac filmele de gen. Daca-ti plac filmele in care americanii sunt atacati sau invadati sau supusi unei catastrofe sau daca pur si simplu iti place sa vezi niste militari incercand sa-si duca la indeplinire misiunea productia de astazi s-ar putea sa te satisfaca destul de mult.
battle los angeles 2011 poza 2 460x299 Battle: Los Angeles (2011)

Aaron Eckhart este numai bun de sergent in lupta, iar povestea se invarte in jurul unitatii in care este trimis pentru a face fata si a se opune invaziei extraterestrilor. Haideti ca ati vazut trailerul, pamantul este atacat de extraterestrii care navalesc langa coastele continentelor sub forma de meteoriti. Iar armata incearca (cat de mult poate) sa opreasca navala acestora. Unitatea asta militara de care vorbesc este trimisa intr-o misiune “behind enemy lines” sa salveze niste civili dintr-o sectie de politie. Iar filmul incepe sa devina palpitant.

poza 1 460x306 Battle: Los Angeles (2011)

As fi preferat sa nu ne arate extraterestrii deloc. Sa lase filmul mai misterios, mai credibil. Se pare ca in 1942, in timpul celui de-al doilea razboi mondial, americanii au crezut ca japonezii ataca Los Angelesul si au inceput sa traga focuri de arma spre cer, in timp ce orasul trecuse in bezna totala. Pana la urma s-a dovedit a fi o alarma falsa insa, sub sclipirile focurilor de arma, cerul Los Angelesului arata ca in timpul unui bombardament.

Vizionati trailer:

8 COMENTARII

  1. Un film foarte comercial cu foarte multe clisee. Faza cu “hai sa vedem unde au un punct vulnerabil ca sa-i putem omori” este un pic penibila, ca apoi sa traga oriunde in alta parte si aia cadeau morti instant. Merge ca film de duminca de plictiseala.

  2. Dupa ce am vazut filmul,mi-am adus aminte de o stire din America,in care un tip beat cu o arma,a tinut sub teroare,6 echipaje de politie,si acum ma intreb,oare daca apar ‘alienii”,cum ramane cu mestecatul gumei?Eu cred ca americanii,ar vrea sa fie asa,cum fac ei filmele,nu pt ca asa sunt in realitate,restul e mestecat de guma.

  3. Foarte tare, un blockbuster adevarat, ma mir cum n-am auzit de el (in ciuda faptului ca in ultima vreme urmaresc 90% numai seriale). Are si parti proaste, cum ar fi ca extraterestrii care stiu sa calatoreasca faster-than-light sunt atat de fraieri si nepregatiti (tehnic si intelectual) cand vin pe pamant… dar asta e valabil in mai toate productiile cu aliens. Dar daca treci cu vederea detalii din astea pentru frumusetea si emotia desfasurarii actiunii, e ok.

  4. […] grabă, care trebuie să se lupte cu un duşman cum nu s-a mai văzut până acum. Floryan – FilmeTari Invadarea Lumii: Los Angeles este un fel de Independence Day privit mai mult din ochii soldatilor. […]

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.