Bang Bang You’re Dead (2002)

2

bang bang youre dead coperta 210x300 Bang Bang Youre Dead (2002)Actori: Thomas Cavanagh, Ben Foster, Randy Harrison, Janel Moloney, Jane McGregor

Ei bine, am refuzat filmul asta de la vizionare de cateva ori. De ce? Ah, imi suna titlul aiurea! (criteriu inteligent de selectie, nu gluma). Violenta si implicit terorismul in scoli este o chestiune delicata si serioasa pentru mintile inca fragede ale adolescentilor. Desi putin mediatizata la noi, in America treaba a capatat dimensiuni ingrijoratoare, iar drumul pentru a combate acest lucru cere foarte mult efort si iscusinta in ajutorarea celui de langa tine. Un film realist, ce ridica anumite semne de intrebare si care poate incearca sa explice si alta latura, cea nevazuta, a comportamentului uman, deloc simplist.

Trevor, un elev, odata model ajunge sa ameninte ca va arunca in aer echipa de fotbal a scolii. Conduita sa ii va aduce acestuia o proasta reputatie si astfel va ajunge sa fie gonit de intreaga comunitate. Solutia pentru el, o gaseste profesorul de teatru, domnul Duncan care ii va da sansa sa-si verse frustrarile acumulate ocupand rolul principal in piesa de teatru a scolii. Piesa starneste controverse in cadrul societatii datorita caracterului sau violent si care aparent poate afecta psihicul delicat al unui adolescent inca aflat in formbangb50 300x243 Bang Bang Youre Dead (2002)area propriei personalitati. Trevor intra in anturajul unor baieti rau famati din scoala ce au ca scop distrugerea acesteia. Gandurile, intentiile, parerile lui ne sunt impartasite in cel mai mic detaliu, iar teama si violenta celor din jur este expusa cat pentru a oglindi cat mai bine o realitate crunta.

Download subtitrare “Bang Bang You’re Dead” click aici.

Talentul actoricesc al lui Ben Foster m-a impresionat, iar complexitatea cu care se confrunta zi de zi iti ridica cateva semne de intrebare. Vei descoperi ca nu totul este asa cum pare, ca dincolo de fapte exista si fenomenul de cauza-efect, iar dramele personale pot capata consecinte grave daca nu sunt depistate la timp. Este bine de stiut ca undeva, cineva, te poate ajuta fara sa-ti ceara nimic in schimb. Un film de deschis larg ochii.

Vizionati trailer:

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.