Seven Years in Tibet (1997) cu Brad Pitt

2

Trebuie să recunosc, înainte de toate, că Brad Pitt nu s-a aflat vreodată pe lista actorilor mei preferaţi. Nu-l consider un actor prost, dar nici nu mi se pare că este extraordinar. De foarte multe ori nu a reuşit să îmi transmită foarte multe. Nici rolul pe care l-a făcut în acest film nu m-a impresionat cu nimic. Cu toate acestea, încercând să fiu cât mai obiectivă, pot afirma că a jucat destul de bine. Însă, cel mai mult, m-a interesat filmul ca întreg şi nu prestaţia lui Brad Pitt în mod special. Nu pot spune că am fost dezamăgită, filmul poate fi catalogat ca fiind unul bun, dar, din punctul meu de vedere, au existat unele aspecte care m-au deranjat. Unul din aceste aspecte ţine de ideile pe care s-au pus accent în film. Îţi poţi da uşor seama că filmul este unul propagandist. Pentru că s-au axat foarte mult pe ideea de nedreptate asupra Tibetului, s-au pierdut din vedere multe lucruri mai importante.

seven years in tibet 150x150 Seven Years in Tibet (1997) cu Brad PittPe de o parte, m-ar fi interesat să se spună mai multe despre felul în care l-au schimbat cei şapte ani petrecuţi în Tibet şi compania lui Dalai Lama pe alpinistul austriac Heinrich Harrer (Brad Pitt). Pe de altă parte, cultura şi obiceiurile tibetanilor sunt foarte interesante. Iar aici, în afară de câteva citate şi unele referiri la anumite obiceiuri, câteva melodii tibetane pe fundal şi un decor destul de reuşit, nu sunt prezentate cine ştie ce lucruri importante. Nu insinuez că filmul ar fi trebuit să aibă trei ore. Însă acele minute în care tu faci propagandă împotriva poporului chinez ar fi putut fi scurtate iar restul folosite mai bine, prezentându-i spectatorului ceva ce l-ar fi putut interesa mai mult.

e0070106 470c4b306cbe5 150x150 Seven Years in Tibet (1997) cu Brad PittÎn ciuda acestor minusuri, filmul nu m-a lăsat indiferentă şi nici nu cred că vă va lăsa nici pe voi dacă vă hotărâţi să-l urmăriţi. A fost un citat al lui Buddha, prezentat în film, care mi-a plăcut foarte mult: „Salvarea nu vine din a mă privi. Cere efort continuu şi practică. Aşa că munciţi mult şi căutaţi-vă salvarea cu hărnicie”. Pentru mulţi acest film va fi extraordinar, pentru mine va rămâne ceva ce trebuie aprofundat.

Vizionati trailer:

2 COMENTARII

  1. […] Dramă 20:15/ National TV, Salaam-E-Ishq 2007 (Salman Khan):Dramă, Muzical, Romantic 21:10/ AXN, Seven Years in Tibet 1997 (Brad Pitt): Aventuri, […]

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.