Piratii din Caraibe: Blestemul Perlei Negre (2003)

12

potc1 201x300 Piratii din Caraibe: Blestemul Perlei Negre (2003)Actori: Johnny Depp, Orlando Bloom, Kiera Knightley, Geoffrey Rush, Jack Davenport.

Pe cat de iubita, admirata, vizionat si laudata, pe atat de criticata, celebra trilogie „Piratii din Caraibe” a facut istorie in lumea cinema din ultimii ani, lucru dovedit prin incasarile uriase obtinute, dar mai ales prin premiile acordate. Primul film Piratii din Caraibe Blestemul Perlei Negre, a fost lansat in anul 2003. Desi carcotasii sau mai generic spus „ochiul critic” nu a ratat ocazia sa ii aduca numeroase obiectii, filmul a avut un succes rasunator, obtinand chiar cinci nominalizari la Premiile Oscar.

Povestea filmului este plasata in secolul al XVII-lea, Marea Caraibelor. Jack Sparrow pirates of the caribbean curse of the black pearl 3 300x300 Piratii din Caraibe: Blestemul Perlei Negre (2003)(Johnny Depp) si legendara sa corabie Black Pearl faceau legea pe mare in acele timpuri. Ca in orice film, exista si un personaj negativ, aici il avem pe capitanul Barbossa (Geoffrey Rush), cel care reuseste sa ii fure corabia lui Sparrow, mai mult, nemernicul pirat o rapeste si pe fiica guvernatorului, Elizabeth (Kiera Knightley). Desigur avem si un salvator, iubitul lui Elizabeth, Will Turner (Orlando Bloom). Intovarasindu-se cu Jack Sparrow, pleaca impreuna, Turner cu scopul sa isi elibereze prietena, Jack cu dorinta de a-si recupera nava. Cam toata actiunea filmului va cuprinde incepand din acest punct eforturile depuse, luptele purtate si supliciile indurate de cei doi camarazi in vederea realizarii cth1 241x300 Piratii din Caraibe: Blestemul Perlei Negre (2003)telurilor propuse.

Download subtitrare “Piratii din Caraibe” click aici.

Desi actiunea filmului nu este prea complexa ( mai pe scurt fiind vorba de o lupta data intre doi pirati si recuperarea unei „dudui”), filmul frapeaza prin personaje. Fiecare actor isi cunoaste bine personajul pe care il interpreteaza, de exemplu Jhonny Depp singur l-a creat pe Jack Sparrow (si aici ma refer la trasaturile de caracter pe care le are faimosul capitan). Nu putem ignora nici efectele speciale prezente in film. Veti intalni echipajul unei corabii cu totul deosebit (la primele raze ale lunii piratii sunt transformati in schelete umblatoare), dar si vrajitori, comori sau blesteme.

Vizionati trailer:

12 COMENTARII

  1. Nu vad rostul acestor 3 articole .Filmele sunt foare bine cunoscute de majoratatea si chiar nu isi au rostu aici.Nu sunt nici noi filmele,cu exceptia filmului At Worlds End,care daca tzin eu bine a fost odata publicat in 2007.Si totusi vai si amar.Alte filme mia bune nu ai putut sa scrii Anna?

  2. @Fence: Unii nu vad rostul fotbalului, unii nu vad rostul biletelor de autobuz, unii nu vad rostul elicei din coada unui elicopter. Fiecare nu vede rostul a ceva, nu?

    Si inca ceva, cate articole ai tu publicate pe filmetari? Zero? E ca si cum ai critica un jurnalist cand tu toata viata ai fost vanzator de ziare (nu suntem jurnalisti – nu pe filmetari – si n-am nimic cu vanzatorii de ziare, doar am folosi expresia pentru comparatie) 🙂

  3. am vazut piratii din caraibe si cufarul mortului si la capatul lumii…dar blestemul perlei negre nu l-am vazut il vreau si eu 😕 😐 :mrgreen: 😡 🙁

  4. e cel mai tare film ….e supper mrf l am vazut de 10 ori .cei mai tari ORLANDO BLOOM.&.JONNY DHEEP

  5. […] lume in care orice e posibil si intotdeauna ne spune o poveste frumoasa, fie ca e vorba de “Piratii din Caraibe“, “Prince of Persia” sau “National Treasure“. De data aceasta, el face din nou echipa cu […]

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.