Anna: “Charlie and the Chocolat Factory (2005)”

2

charlieposter Anna: Charlie and the Chocolat Factory (2005)Actori: Johnny Depp, Christopher Lee, Helena Bonham Carter, Noah Taylor, David Kelly

Celebrul scriitor de origine norvegiana, Roald Dahl, a fost unul dintre cei mai prolifici artisti consacrati in domeniul literaturii pentru copii. „Charlie and the Chocolat Factory”, este una dintre operele sale, o poveste plina de neprevazut, ce face sa vibreze acea linie fina dintre comic si grotesc facandu-le sa se intrepatrunda. Pentru a ecraniza o astfel de creatie, ai nevoie de mult curaj. Si acum Tim Burton a resit sa surprinda placut cinefilii din intreaga lume realizand un film dupa frumoasa poveste. Alaturi de vechea sa cunostinta, Johnny Depp, au reusit sa dea viata unei capodopere.

Doctorul Wilbur Wonka este un stomatolog cu reguli foarte stricte privind igiena orala. Fiul sau Willi Wonka, ca orice copil, este innebunit dupa dulciurcharlie and the chocolate factory 11713190781 Anna: Charlie and the Chocolat Factory (2005)i, dar autoritarul tata nu il lasa sa deguste nici un fel de ciocolata. Crescand sub o astfel de teroare, tanarul Willi, ajuns la maturitate isi deschide o fabrica de ciocolata. Desi ciocolata Wonka devine celebra in intreaga lume, nimeni nu a intrat in fabrica, nimeni nu a vazut oameni muncind in acel misterios loc. Intr-o zi Willi Wonka face un anunt crucial, sunt puse la bataie cinci bilete, ascunse in batoanele de ciocolata Wonka, bilete cu ajutorul carora cinci copii norocosi vor avea privilegiul sa faca o vizita in celebra fabrica si sa il cunoasca mai bine pe faimosul Willi.

charlie and the chocolate factory 11713191241 Anna: Charlie and the Chocolat Factory (2005)Ce mi s-a parut fascinant la acest film (pe langa prestatia lui Johnny Depp, care a fost la fel de impecabila ca de fiecare data, dovendindu-se a fi un adevarat perfectionist), a fost curajul de care a dat dovada Tim Burton cand s-a apucat sa regizeze un astfel de film. Este pur si simplu fasinant modul in care a ecranizat povestea. Trebuie sa ai o imaginatie uluitoare si sa depui o munca de Sisif ca sa redai pe ecran cat mai fidel intamplarile istorisite in carte. Piesa de rezistenta o consider comunitatea simpatica de Oompa – Loompa, unica forta de munca a fabricii, sunt fabulosi.

Vizionati trailer:

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.