Anna: “Capote (2005)”

1

capote poster Anna: Capote (2005)Actori: Philip Seymour Hoffman, Catherine Keener, Clifton Collin Jr., Mark Pellegrino, Bob Balaban

Autorul romanului „Breakfast at Tiffany”, Truman Capote, a revolutionat o lume intreaga cand a reusit sa scrie primul roman de non-fictiune. Prin „In Cold Blood” a demonstrat ca poti folosi metodele romanului de fictiune pentru scrierea non-fictiunii, dovedind ca o naratiune a unor fapte reale poate fi la fel de captivanta precum un thriller plin de intamplari imaginare. Astfel, Capote a reusit sa deschida noi drumuri pentru artistii mai tineri, iar in decadele imediat urmatoare un numar mare de scriitori din America si-au gasit subiectele pentru carti in lumea reala. Filmul „Capote” ilustreaza intamplarile reale din care autorul s-a inspirat in scrierea romanului „Cu sange rece”.

Anul 1959, intr-odimineata racoroasa de noiembrie, Truman Capote, rasfoind ziarul gaseste un articol despre o crima odioasa petrecuta la o ferma din Holcomb, Kansas, unde o familie capote p1 Anna: Capote (2005)formata din patru membrii, a fost omorata. Deoarece in acel timp lucra la revista „The New Yorker”, pleaca impreuna cu vechea sa prietena, Harper Lee (autoarea celebrului roman „To Kill a Mockingbird”), la locul faptei, pentru a scrie un articol mai detaliat. Din dorinta de a scrie un banal articol pentru o revista, Capote, ajunge sa stranga informatii pentru un roman. Atras de acele locuri, ramane pentru mai mult timp in Holcomb, pentru a face cercetari mai amanuntite. Se imprieteneste cu Alvin Dewey, un agent al Biroului de Investigatii din Kansas, iar la scurt timp dupa capturarea criminalilor, chiar va primi aprobarea sa le ia un interviu. Intre Capote si cei doi criminali se va stabili o relatie cam bizara, o legatura care va duce ncapote 11712972821 Anna: Capote (2005)u peste mult timp la decaderea marelui artist.

In anul 2006, Philip Seymour Hoffman (cel mai recent film al sau este „Doubt”, unde joaca alaturi de Meryl Streep, interpretand rolul preotului Flynn) a fost rasplatit cu numeroase premii pentru rolul din „Capote”. A obtinut un Oscar pentru „Cel mai bun actor”, un premiu Bafta pentru „Cel mai bun actor” si un premiu Globul de Aur tot pentru „Cel mai bun actor”, din punctul meu de vedere le-a meritat pe toate. Un film de nota 10.

Vizionati trailer:

1 COMENTARIU

  1. […] principal. Acum ca v-am captat atentia, Moneyball este o noua drama regizata de Bennet Miller (Capote) si inspirata dintr-o poveste adevarata. Distributia e completata de Jonah Hill, Philip Seymour […]

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.