Anna: “Coraline (2009)”

7

coraline poster Anna: Coraline (2009)Voci:Dakota Fanning, Teri Hatcher, Robert Bailey Jr., Ian McShane, Jhon Hodgman

Ei bine, DA! Iata un film animat de nota 10. Desi este o animatie, filmul de fata il recomnad mai degraba „copiilor mari”. Inspirat din povestea lui Neil Gaiman, „Coraline” este o animatie atipica. Ca sa intelegeti la ce anume ma refer cand spun ca este un film aparte, va dau un singur indiciu: este regizat de catre Henry Selick (o veche cunostinta a lui Tim Burton) cel care a regizat si „The Nightmare Before Christmas” (fanii genului promovat de acesta cu siguranta o sa aprecieze si acest film).

Viata lui Coraline se schimba total cand se muta din Michigan in Oregon. Desi a trecut ceva timp de cand locuieste in Palatul Roz, aceasta este total debusolata. coraline p1 Anna: Coraline (2009)Vecinii lor sunt un barbat excentric care dreseaza soareci, Mr Bobinski, doua doamne pasionate de caini , Miss Forcible si Miss Spink, la care se mai adauga si un baiat caruia nu ii tace gura niciodata. Si daca aceste lucruri nu erau de ajuns, parintii o neglijeaza total datorita indatoririlor pe care le au la locul de munca. Ca sa scape de plictiseala, Coraline incepe sa exploreze noua locuinta si gaseste intr-un perete o usita care se deschide numai noaptea. Starnindu-i curiozitatea intr-o noapte trece de cealalta parte a ei si ajunge intr-o lume perfecta. Acum, de fiecare data cand este trista sau singura, foloseste usa ca pe o alternativa la viata anosta pa care o traieste. Dar lucrurile se inrautatesc si pentru a profita de beneficiile oferite de noua ei lume, trebuie sa plateasca un pret cam scump.coraline p2 Anna: Coraline (2009)

„Coraline” a fost realizat in decursul a 4 ani, este primul film de animatie facut dupa tehnica „stop-motion” si fotografiat stereoscopic 3D. Iata si cateva date despre crearea lui: pentru a fauri o papusa din film, au lucrat 10 persoane timp de 4 luni, intr-o anumita secventa Coraline arata 16 expresii faciale pe durata a 35 de secunde, zapada care se vede pe ecran a fost realizata din superglue si praf de copt, copacii infloriti sunt impodobiti cu floricele de porumb pictate.

Vizionati trailer:

7 COMENTARII

  1. ce dragut ?! este foarte prost, am rezistat decat 35 de minute sa vad din el apoi shift+delete si sa nu-mi spuneti ca de ce n-am avut rabdare pana la final ca nu va cred ca a devenit frumos mai incolo, mai ţine si 1h40min.
    Mai bine vedeti El laberinto del fauno .

  2. […] cunoscute publicului autohton, care îşi au provenienţa dincolo de Ocean, anume Paranorman, Coraline şi […]

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.