After the Sunset (2004)

1

Urmăresc cu plăcere filmele care au ca eroi principali băieţi răi inteligenţi, cu farmec, de genul Danny Ocean, şi care dau lovituri impresionante după planuri foarte bine puse la punct. Cu cât ţinta e mai greu de atins, cu atât e mai frumos să încerci să ajungi la ea şi chiar să reuşeşti deşi ai de trecut peste dificultăţi care par insurmontabile. After the Sunset se înscrie în acest tipar şi beneficiază în plus de actori cu carismă, de decoruri încântătoare, de o poveste suficient de închegată încât să te ţină în priză şi de răsturnări de situaţie aproape la fiecare pas.

after the sunset 1

Pierce Brosnan este Max Burdett, un hoţ rafinat şi foarte eficient care tocmai ce a furat un celebru diamant. El a fost ajutat de partenera sa de viaţă şi de profesie – Lola – Salma Hayek, cei doi formând un cuplu redutabil în branşă. Ei şi-au anunţat însă retragerea din această lume periculoasă şi au plecat să se relaxeze în Bahamas. Pe urmele lor se află agentul FBI Stan – Woody Harrelson, care nu crede în povestea retragerii. Mai mult, el bănuieşte că cei doi plănuiesc o nouă lovitură de proporţii, mai ales că în zonă se află vas de croazieră pe care este expus un alt diamant celebru. Bijuteria este râvnită şi de mafiotul local, interpretat de Don Cheadle, care pare capabil de orice pentru a ajunge la diamant. A renunţat cu adevărat Max la vechile sale obiceiuri sau totul este un paravan menit a adormi vigilenţa oamenilor legii ?

after the sunset 2

Relaţia dintre Max şi Stan se transformă într-un joc de-a şoarelece cu pisica, iar la un moment dat nu mai ştii cine vânează pe cine. Fiecare încearcă să-l manipuleze pe celălalt, iar spectatorul nu mai ştie ce să înţeleagă. Lucrurile se vor lămuri într-un final halucinant.  After the Sunset îl are la cârmă pe Brett Ratner, regizorul trilogiei Rush Hour. Aşa că, pe lângă partea strict tehnică a poveştii, de genul cum să furi un diamant de milioane de euro, filmul conţine o doză substanţială de umor, numeroase momente de comic de situaţie, care i-ar putea atrage şi pe amatorii de comedii, nu doar pe cei pasionaţi de filmele de acţiune.

Vizionaţi trailer:

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.